x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2020. Pohta ce-am pohtit: Mbappe, Benzema și Pogba, la București

Euro 2020. Pohta ce-am pohtit: Mbappe, Benzema și Pogba, la București

de Adi Munteanu    |    25 Iun 2021   •   08:00
Euro 2020. Pohta ce-am pohtit: Mbappe, Benzema și Pogba, la București
Sursa foto: Hepta

Dorința iubitorilor de fotbal din România s-a îndeplinit: în optimi, pe Arena Națională din București, vin campionii mondiali. Înaintea ultimelor meciuri din grupa F, a cărei câștigătoare urma să joace la București, preferințele erau Franța sau, eventual, Portugalia. În niciun caz Germania. „Nemții au mai fost. Să vină și alții. Mbappe sau Ronaldo”. Pe stadion vor putea intra 27.000 de spectatori, prețul biletelor este între 50 de euro, la peluze, și 125 de euro la Tribuna I”.

 

 

Final incendiar al fazei meciurilor din grupe, cu rezultate care mai de care mai spectaculoase. Dispute pe muchie de cuțit, decise în ultimele minute și cu răsturnări de situație care au ținut suporterii cu sufletul la gură. De acum încep meciurile eliminatorii și se așteaptă meciuri și mai spectaculoase. 

 

Ungaria, surpriza plăcută, Polonia, surpriza neplăcută

 

Ultima etapă a grupelor a eliminat Ungaria și Polonia. Dacă în privința maghiarilor nu s-a pariat pe ei având în vedere componența grupei, cu Franța, Portugalia și Germania, în cazul Poloniei nimeni nu se aștepta să nu se califice în optimi, cu adversari ca Suedia, Slovacia și Spania. Echipa lui Lewandowski era favorită la locul 2, după Spania, însă a încheiat rușinos grupa E pe locul 4, cu doar un punct, după două înfrângeri surprinzătoare cu Slovacia și Suedia, și un egal cu Spania. Perla echipei, marele Lewandowski, a făcut tot ce a depins de el, însă de multe ori era singur împotriva tuturor, cobora chiar în apărare să-și ia mingi de atac.  La polul opus, Ungaria a fost la doar 10 minute să producă un șoc și mai mare, să trimită Germania acasă, însă chiar dacă a ratat calificarea în optimi, a lăsat o frumoasă impresie.

 

Spania a întors Ucraina din vacanță

 

Înaintea ultimelor meciuri din grupa E, Ucraina se consolase cu gândul că este eliminată de la acest euro. Cu 3 puncte și golaveraj -1, așteptau o minune, anume ca Spania să învingă la scor Slovacia. Ibericii și-au luat în serios treaba și au administrat un 5-0 slovacilor, scor la care Ucraina schimbă bagajele de vacanță pentru un nou meci la Euro, la Glasgow, contra Suediei, marți, 29 iunie.

 

Șocul optimilor: Anglia-Germania

 

Cel mai așteptat meci al optimilor de finală este cel de pe Wembley. Nemții, calificați cu noroc pe finalul meciului cu Ungaria, au declarat prin vocea antrenorului Joachim Low că „pentru noi, acest Campionat European abia acum începe. Germania va arăta altfel din optimi. Noi am venit la Euro ca să-l câștigăm”, a declara selecționerul german după meciul cu Ungaria.

 

Presa Franceză: „Atenție, meciul este la București, în România”

 

Pentru a nu se mai face confuzii între București și Budapesta, în jurnalele sportive de la mai multe televiziuni din Franța se atrage atenția că meciul Franța - Elveția se va disputa la București, în România, este prezentată harta Europei cu săgeți clare spre București. De asemenea, se face apel la cei care vor face deplasarea la meci să se uite atent pe documentele de călătorie, să se mai producă încurcături, așa cum a fost cazul celor șase turiști francezi care au ajuns sâmbătă la București, în loc de Budapesta.

×
Subiecte în articol: euro 2020