x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Portugalia merge în finala play-off-ului de baraj cu Macedonia de Nord

Portugalia merge în finala play-off-ului de baraj cu Macedonia de Nord

25 Mar 2022   •   10:40
Portugalia merge în finala play-off-ului de baraj cu Macedonia de Nord
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Portugalia a învins joi seara Turcia, cu 3-1, în meciul din primul tur al play off-ului de baraj pentru calificarea la Cupa Mondial Qatar 2022. Lusitanii s-au calificat în finală, unde vor întâlni Macedonia de Nord, care a eliminat campioana europeană Italia.

Portughezii au avut mari emoții pe Estádio do Dragão, din Porto, după ce la scorul de 2-1 turcii au ratat un penalty, în minutul 83, prin Burak Yilmaz, care a trimis mingea peste poarta lui Diogo Costa.

Otavio a fost cel care a deschis scorul, la capătul primului sfert de oră de joc, acesta urmărind o minge ricoșată din bară, din șutul lui Bernardo Silva.

Tot Otavio a fost la originea golului doi, acesta centrând pentru lovitura perfectă de cap a lui Diogo Jota, din minutul 42 (2-0).

Turcia a redus din diferență în repriza secundă, prin Burak Ylmaz (2-1, min. 65), același jucător ratând apoi lovitura de pedeapsă care ar fi putut schimba soarta meciului.

Lusitanii și-au asigurat victoria pe final de meci, cu contribuția a doi jucători veniți de pe bancă, Leao servindu-l pe Nunes, pentru golul de 3-1, în al patrulea minut suplimentar de joc.

Portugalia va disputa finala play off-ului de calificare la mondial pe 29 martie, în compania Macedoiei de Nord, care a învins cu 1-0, la Palermo, pe Italia, campioana europeană în exercițiu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondială