x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Portugalia - Olanda 1-0 / Portocale acre

Portugalia - Olanda 1-0 / Portocale acre

de Delia Gomoescu    |    27 Iun 2006   •   00:00
Portugalia  -  Olanda 1-0 / Portocale acre

Fosta si viitoarea adversara a Romaniei a fost trimisa acasa de la Cupa Mondiala de selectionata lusitana, cea care i-a curmat drumul si in semifinalele Euro 2004.

Creditata inaintea turneului final cu sanse reale la titlu, Olanda pleaca acasa prematur, dupa esecul in fata Portugaliei. La Nürnberg nu s-a disputat insa un meci de fotbal, ci a avut loc un adevarat macel. Rusul Valentin Ivanov a scapat jocul din mana, iar faptul ca a impartit patru cartonase rosii si 16 galbene, record la Cupa Mondiala, nu l-a ajutat sa recapete controlul. Golul marcat de Maniche, in minutul 23, s-a dovedit pana la urma decisiv, iar Portugalia va juca in sferturi cu Anglia. "Sunt incantat. Este o victorie meritata, chiar daca a fost cu scandal", a spus selectionerul Felipe Scolari.

JALNIC. De partea cealalta, Olanda a inregistrat prima infrangere intr-o partida oficiala cu Marco van Basten pe banca, sub ochii presedintelui FRF, Mircea Sandu, care a fost observator de joc. "In unele momente a fost un meci jalnic. Este regretabil ca arbitrajul a avut o astfel de influenta intr-o partida atat de importanta", a declarat antrenorul olandez. Inaintea meciului, Van Basten s-a certat cu Ruud van Nistelrooy, pe care nu l-a introdus ulterior in primul "unsprezece". La actualul turneu final, "portocalele" au avut insa si o alta problema. Considerat punctul forte al echipei, atacul batav a cam lasat de dorit, cel putin in ceea ce priveste eficacitatea. Doar trei goluri in patru meciuri au marcat olandezii la competitia din Germania.

PRO SI CONTRA IVANOV
Valentin Ivanov o va lua probabil pe urmele englezului Graham Poll si va pleca in scurt timp acasa. Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca rusul "putea primi si el un cartonas galben" pentru prestatia de la Nürnberg. "Nu a fost la acelasi nivel cu jucatorii. A fost un meci plin de emotii, dramatic in final, in care interventia arbitrului nu a fost constanta", a declarat Blatter, care a precizat totusi ca si jucatorii au dat dovada de lipsa de fair-play. In apararea lui Ivanov a sarit insa tatal acestuia, fost international sovietic. "Am auzit ca Blatter mi-a criticat fiul. El a avut de condus un meci foarte greu si cred ca s-a descurcat destul de bine, date fiind circumstantele. FIFA a cerut arbitrilor sa fie duri cu jucatorii care fac faulturi tactice. Valentin a incercat doar sa respecte regulile FIFA", a spus Ivanov senior, care a evoluat la editiile din 1958 si 1962 ale Cupei Mondiale.

×
Subiecte în articol: mondial 2006