x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cluburile din Premier League vor retrage siglele jocurilor de noroc pe partea din față a tricourilor

Cluburile din Premier League vor retrage siglele jocurilor de noroc pe partea din față a tricourilor

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2023   •   22:30
Cluburile din Premier League vor retrage siglele jocurilor de noroc pe partea din față a tricourilor

Cluburile din Premier League au convenit în mod colectiv să renunțe la afișarea sponsorilor din industria jocurilor de noroc pe partea din față a tricourilor lor de meci până la sfârșitul sezonului 2025-26, relatează BBC Sport.

Cu toate acestea, după termenul limită, cluburile vor putea continua să prezinte în continuare mărci de jocuri de noroc în zone precum mânecile tricourilor și publicitatea pe LED-uri.

Cluburilor li se va permite să obțină noi contracte pentru partea din față a tricourilor înainte de termenul limită.

Opt cluburi din prima ligă au companii de jocuri de noroc pe partea din față a tricourilor lor, în valoare estimată de 60 de milioane de lire sterline pe an.

Anunțul a fost făcut în urma unei consultări între ligă, cluburile sale și Departamentul pentru Cultură, Media și Sport, ca parte a revizuirii în curs de desfășurare de către guvern a legislației actuale privind jocurile de noroc.

În urma acestei decizii, Premier League va deveni prima ligă sportivă din Marea Britanie care va adopta în mod voluntar o astfel de măsură pentru a reduce publicitatea la jocurile de noroc.

Se așteaptă ca guvernul să publice o carte albă privind jocurile de noroc după revizuirea legislației în domeniu.

Nu se aștepta ca guvernul să propună interzicerea sponsorizării jocurilor de noroc, planul fiind ca Premier League să fie de acord în mod voluntar cu o schimbare.

Planurile au fost în mare parte aprobate de fostul prim-ministru Boris Johnson înainte de a se retrage.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: premier league sponsori