x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa britanică: Statisticile lui George Puşcaş înfurie şi încântă în egală măsură

Presa britanică: Statisticile lui George Puşcaş înfurie şi încântă în egală măsură

07 Oct 2019   •   21:50
Presa britanică: Statisticile lui George Puşcaş înfurie şi încântă în egală măsură

„Incredibilele statistici” ale lui George Puşcaş „îi vor înfuria şi încânta în egală măsură pe fanii lui Reading”, titrează luni „Berkshire Live”, la două zile după meciul pierdut cu 1-0 de Reading pe terenul lui Bristol City, atacantul român ajungând la opt meciuri consecutive fără gol în divizia a doua a campionatului de fotbal al Angliei.

Puşcaş a fost înlocuit în minutul 62 al meciului de la Bristol, la puţin timp după ce a ratat o ocazie uriaşă, iar Reading s-a afundat în subsolul clasamentului, fiind pe locul 22 (din 24 de echipe), primul retrogradabil.

Fanii lui Reading au păreri împărţite despre evoluţiile atacantului venit în vară de la Inter Milano, cel mai scump transfer din istoria grupării. Unii suporteri sunt de părere că Puşcaş va reveni la forma bună de la începutul sezonului, alţii cred că aducerea sa a fost o eroare costisitoare şi clubul ar trebui să renunţe la el.

Site-ul de statistici „WhoScored” arată că românul este jucătorul din Championship care a avut cele mai multe şuturi din interiorul careului.

În cele 10 meciuri ale sale de până acum, în care a disputat 651 de minute, Puşcaş a avut o medie de 2,5 şuturi pe meci din interiorul careului, excluzând careul mic. Atacantul de 23 de ani are o medie de 3 şuturi pe meci, 0,1 venind din afara suprafeţei de pedeapsă şi 0,4% din interiorul careului mic.

Aceste cifre arată că Puşcaş ajunge în poziţie de gol şi nu îi este teamă să şuteze. Ineficacitatea sa este însă unul dintre factorii care au dus-o pe Reading în subsolul clasamentului. Atacantul are probleme cu încrederea în sine, iar perseverenţa este cheia, scrie „Berkshire Live”. Există speranţa că, după ce Puşcaş va înscrie o dată, vor urma şi alte goluri ale sale, ceea ce va avea un efect asupra echipei.

Atacantul este în lotul României pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Norvegia din preliminariile EURO 2020. Cele două săptămâni rezervate meciurilor interţări îl vor ajuta pe Puşcaş să-şi limpezească gândurile, iar fanii lui Reading vor spera că el îşi va recăpăta încrederea în sine şi va începe să înscrie din nou pentru formaţia de club, ajutând-o să urce în clasament.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: George Puşcaş