x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa italiană: "Clasă, tehnică, idei, goluri. Acesta este Mutu!"

Presa italiană: "Clasă, tehnică, idei, goluri. Acesta este Mutu!"

21 Mar 2011   •   11:20
Presa italiană: "Clasă, tehnică, idei, goluri. Acesta este Mutu!"
Sursa foto: /AFP

Excelenta prestaţie pe care Adrian Mutu a avut-o, duminică, în partida Fiorentina-AS Roma, scor 2-2, nu putea rămâne fără ecou în presa de specialitate din Italia, care a acordat spaţii importante atacantului român. În plus, forma sportivă arătată de Briliant ne dă speranţe în perspectiva celor două meciuri din preliminariile Euro 2012, cu Bosnia şi cu Luxemburg.

Astfel, site-ul Tuttomercatoweb a scris că Mutu a jucat perfect şi l-a notat cu 8 pe starul Fiorentinei. "Mutu a fost cel mai bun după mult timp. În prima repriză a marcat, a pasat decisiv şi a trimis balonul în bara transversală. În partea secundă s-a cam stins, dar prestaţia sa a fost excelentă", a scris sursa citată.

La rândul său, cotidianul La Repubblica, l-a notat pe Mutu cu 7,5, calificativ pe care internaţionalul român l-a primit şi din partea agenţiei Datasport şi a site-ului Violanews. "Fiorentina trebuie să fie atentă să nu-l piardă pe român la vară deoarece un alt jucător de valoarea lui nu are şi nici nu va găsi. Clasă, tehnică, idei, goluri, acesta este Adrian Mutu care ajută Fiorentina! A marcat după o acţiune de toată frumuseţea şi a fost ghinionist la lovitură de cap trimisă în transversală", a scris La Repubblica.

"Mutu a făcut o primă repriză senzaţională în care a şi marcat un gol, l-a creat pe al doilea şi a trimis un balon în bară. A dispărut din joc în partea secundă, dar per total a făcut un meci mare", a notat Datasport. "Mutu nu este un mare jucător, el este «Il Fenomeno»! Asta dacă îl judecăm doar pentru ceea ce face pe teren. Adevăratul Mutu s-a întors, nu mai există dubii, şi asta este bine pentru toată lumea", a scris Violanews.

Ziarul Il Pallonaro, site-urile Calciomercato, Fiorentinanews şi Calciotoscano i-au acordat nota 7 atacantului român: "În acest meci s-a văzut cât de mult i-a lipsit Mutu echipei Fiorentina în acest sezon". "Românul a fost determinant şi determinat. A vrut să demonstreze că a lăsat trecutul în urmă şi nu se gândeşte decât la viitor. Cu el în teren, Fiorentina creşte exponenţial", a notat Calciomercato. "Mutu a marcat un gol despre care putem spune că este marcă înregistrată. A fost protagonistul primei reprize, dar din păcate în partea secundă nu a mai fost la înălţime", a scris şi Fiorentinanews. "Se poate spune că Fiorentina merge în direcţia impusă de Adrian Mutu", a notat Calciotoscano.

Site-urile Fiorentina.it şi Firenzeviola.it i-au acordat Briliantului nota 6,5. "Două şuturi periculoase, un gol şi o bară este ceea ce a făcut Mutu în prima repriză. În partea secundă nu a fost la înălţime şi asta s-a văzut în jocul întregii echipe", a scris Fiorentina.it. "Mutu a avut o primă repriză de vis. A marcat, a pasat decisiv, a combinat cu Gilardino şi a lovit bara transversală. În repriza a doua a părut că se sufocă", a notat Firenzeviola.it.

Adrian Mutu a marcat un gol în meciul pe care Fiorentina l-a încheiat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa AS Roma, în etapa a XXX-a din Serie A, fiind şi autorul pasei decisive la reuşita lui Gamberini. Cu această reuşită, atacantul român a ajuns la 96 de goluri în Serie A.

×