x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa italiană: "Fiorentina a făcut o afacere prin păstrarea lui Mutu"

Presa italiană: "Fiorentina a făcut o afacere prin păstrarea lui Mutu"

24 Mar 2011   •   14:26
Presa italiană: "Fiorentina a făcut o afacere prin păstrarea lui Mutu"
Sursa foto: /AFP
157994-mutu-afp-818657-01-02.jpg

Păstrarea atacantului Adrian Mutu reprezintă o afacere pentru Fiorentina, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere tehnic, este concluzia la care a ajuns cotidianul italian La Repubblica.

Mutu are un salariu mare la Fiorentina, de circa cinci milioane de euro brut, notează sursa citată. Însă cumpărarea unui jucător, mai tânăr eventual, cu aceleaşi calităţi, ar costa mult mai mult. "Pe scurt, pentru a găsi un alt Mutu, Fiorentina trebuie să facă o investiţie peste puterile sale. Deci, chiar cu salariul său mare, păstrarea lui Mutu reprezintă o operaţiune economică compatibilă cu proiectul clubului", a scris La Repubblica.

Cât priveşte aspectul tehnic, Mutu este jucătorul cel mai talentat al Fiorentinei, alături de muntenegreanul Stevan Jovetici, accidentat în acest moment, dar românul este unicul care poate face diferenţa. Renunţarea al Mutu ar fi un risc, deoarece nu este sigur că, după o accidentare foarte gravă, Jovetici va reveni curând la forma care l-a consacrat. Apoi, Mutu şi muntenegreanul ar putea juca împreună şi i s-ar putea oferi lui Adem Ljajici şansa de a creşte şi de a-şi îmbunătăţi evoluţiile, cred italienii. "Mutu este o garanţie tehnică, iar Mihajlovici ştie bine acest lucru, considerându-l un jucător fundamental", a adăugat sursa citată.

La Repubblica a precizat că Fiorentina ar trebui să profite de faptul că Mutu doreşte să îşi încheie cariera la Florenţa, dar şi de faptul că jucătorul s-a schimbat în bine în ultima perioadă. "Între timp, Mutu şi-a schimbat atitudinea, stilul de viaţă şi vrea să ofere o nouă imagine a sa. Un om mai liniştit, un om nou. Se simte dator oraşului, echipei. Obiectivul său este prelungirea contractului, poate cu un an, până în 2013 şi va vorbi cu Della Valle. Între timp, aleargă şi dă goluri. Pentru Florenţa, pentru Fiorentina, pentru el însuşi", a încheiat autorul articolului din La Repubblica.

×