x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Punct şi de la capăt: Barcelona a câştigat primul trofeu al sezonului, Supercupa Spaniei, în dauna eternei rivale, Real Madrid

Punct şi de la capăt: Barcelona a câştigat primul trofeu al sezonului, Supercupa Spaniei, în dauna eternei rivale, Real Madrid

18 Aug 2011   •   11:04
Punct şi de la capăt: Barcelona a câştigat primul trofeu al sezonului, Supercupa Spaniei, în dauna eternei rivale, Real Madrid

Dupa ce in sezonul trecut Barcelona a luat titlul in Primera in dauna Realului, eliminand trupa madrilena si in drumul catre cucerirea Ligii Campionilor, catalanii au inceput cu dreptul si noul sezon, cucerind un nou trofeu, Supercupa Spaniei, in dauna eternei rivale.

Dupa 2-2 in turul disputat duminica, pe Santiago Bernabeu, catalanii s-au impus miercuri seara pe Nou Camp, scor 3-2, prin golurile marcate de Iniesta (15), Messi (44, 87), respectiv Cristiano Ronaldo (20), Benzema (82).

Meciul a avut de toate: spectacol, fotbal de cel mai bun nivel, goluri care au ridicat stadionul in picioare si, nu se putea altfel, momente foarte tensionate, soldate cu trei eliminari, scor 2-1 in “favoarea' madrilenilor.

Dupa acest succes, tehnicianul Barcelonei, Pep Guardiola a ajuns la 11 trofee castigate cu formatia catalana, egalandu-si idolul, pe Johann Cruyff. Xavi a devenit cel mai titrat fotbalist iberic in activitate, cu 19 trofee, 17 cucerite sub tricoul Barcelonei si doua la nationala Spaniei, depasindu-l pe Raul (18 trofee, 16 cu Real, doua cu Schalke).

Cristiano Ronaldo a marcat golul cu numarul 100 in tricoul Realului, in timp ce Iniesta a inscris primul sau gol in cele 16 El Clasico disputate. Cu dubla de miercuri, Messi, care a pasat decisiv si la reusita lui Iniesta, a devenit golgheterul Supercupei, cu opt reusite. De asemenea, argentinianul a ajuns la 13 goluri marcate in 15 partide Barca-Real, egaland recordul legendarului Ferenc Puskas, care punctase insa in 17 meciuri.

×