x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international „Puștimea” lui Mutu a reușit un rezultat peste așteptări cu mult mai bine cotata echipă a olandezilor

„Puștimea” lui Mutu a reușit un rezultat peste așteptări cu mult mai bine cotata echipă a olandezilor

de Adi Munteanu    |    26 Mar 2021   •   07:20
„Puștimea” lui Mutu a reușit un rezultat peste așteptări cu mult mai  bine cotata echipă a olandezilor

Debut peste așteptări la turneul final al Campionatului European U21. Cotați cu șansa a patra în grupă, după Germania, Olanda și țara-gazdă Ungaria, puștii lui Adi Mutu au făcut un meci care a răsturnat calculele hârtiei. Acum, cu o victorie, sâmbătă, cu Ungaria, putem ajunge în sferturile de finală. Putem beneficia și de jocul rezultatelor. Cel mai simplu ar fi ca noi să învingem Ungaria, Germania să învingă Olanda, iar în ultima etapă să nu pierdem cu nemții.

 

Meci de pus în ramă! Olanda-România 1-1 și doar ghinionul din final ne-a privat de o mare victorie. Mutu a avut o strategie bună lăsând timp de 60 de minute inițiativa tinerilor batavi după care a simțit că e loc de mai mult și i-a îndemnat pe tinerii tricolori să forțeze. Au forțat și au fost la o palmă de victorie, acea palmă cu care portarul Kjell Scherpen a reușit să respingă incredibil șutul foarte bun al lui Ciobanu, din final.

Mânjii lui Mutu, „mânz cu mânz”

Selecționerul a anunțat înaintea meciului cu Olanda un „11” la derută, care nu s-a mai regăsit deloc în așezarea din teren, cu trei fundași centrali, cinci mijlocași și cu Moruțan undeva în banda stângă, poziție total atipică a conducătorului de joc de la FCSB. Moruțan și-a văzut însă de poziția cu care este obișnuit la echipa de club și, mai mult, a avut libertate de mișcare în zona centru-dreapta.

Andrei Vlad. Nu a avut foarte mult de apărat, însă când au fost ocazii la poarta noastră a dat siguranță. Bun și pe centrări, și la respingeri. Golul nu i se poate imputa.

Radu Boboc. Bun în banda stângă, deși Mutu l-a anunțat mijlocaș dreapta.  I se poate reproșa poziționarea la faza care a precedat golul olandezilor. După minutul 60 a urcat mai mult pe banda stângă, a combinat și cu Ciobanu, și cu Olaru, apoi cu Oaidă.

Denis Haruț. Titular la națională, deși nu se bucură de acest statut la echipa de club, s-a achitat de sarcini. Nu a gafat, nu a greșit pase. L-au acoperit bine și Olaru, și Pașcanu la dublaj și nu a avut multe probleme pe partea lui.

Alexandru Pașcanu. Stâlpul apărării. Sigur la jocul de cap, inspirat în mai multe rânduri când a ieșit din apărare cu pase scurte. Putea fi eroul meciului dacă înscria la excelenta lovitură de cap din final.

Denis Ciobotariu. Singura verigă nesigură din echipa noastră, i se poate imputa golul primit când s-a poziționat în spatele lui Schuurs, lăsându-l liber pe olandez în fața lui Vlad, care n-a mai avut reacție. A mai avut ezitări pe parcursul meciului, s-a plasat greșit, însă l-au salvat situațiile colegii din apărare. Probabil nu va mai fi titular în meciul următor.

Darius Olaru. Poate cel mai activ jucător român de pe teren. A alergat mult pe tot terenul, și în atac, și-n apărare. A fost cel mai faultat tricolor. Va fi titular cert și în meciul cu Ungaria.

Marius Marin. Mijlocașul lui Pisa, în Serie B din Italia, care este și căpitanul tricolorilor, a fost omul util de la mijlocul terenului, dar care nu se vede mult în joc. Are ceva din jocul lui Ionuț Lupescu, sigur pe el în fața apărării, este greu de scos din primul unsprezece.

Andrei Ciobanu. „Tunarul” Viitorului Constanța este om de bază și la tricolorii mici. A egalat cu un șut „a la Messi” și a fost la un pas de „dublă” pe final. A împlinit în ianuarie 23 de ani și va face pasul la echipa mare după acest Euro.

Olimpiu Moruțan. În același stil ca la echipa de club, a încercat să țină mult de minge și să creeze ocazii. A alergat mult, însă a păcătuit cu egoismul de a finaliza el acțiunile. A muncit mult, însă nu și-a pus în valoare colegii din atac. Ganea și Mățan nu au beneficiat de nicio pasă utilă în fața careului, Moruțan preferând să șuteze el, deși colegii erau foarte bine demarcați. Probabil că în meciul cu Ungaria va fi înlocuit cu Octavian Popescu.

Alexandru Mățan. Proaspăt transferat în campionatul SUA, extrema stângă a muncit mult cât a avut mingea, însă puține baloane au ajuns la el. Are meritul că a scos lovitura liberă din care a înscris Ciobanu.

George Ganea. A alergat mult, însă cu puțin folos în atac, pentru că foarte puține mingi au ajuns la el. A făcut însă un foarte bun joc în apărare, unde a acoperit de multe ori spațiile lăsate libere de Ciobotariu. Va fi titular și în următorul meci și se speră să fie mai mult jucat de coechipieri.

Una peste alta, Tricolorii mici au făcut o figură frumoasă în meciul de debut. Urmează să confirme și în următoarele două partide, cu Ungaria și Germania.

×