x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Puteam mai mult!"

"Puteam mai mult!"

de Marius Mihalcea    |    06 Aug 2010   •   00:00
"Puteam mai mult!"
Sursa foto: Alexandru Hojda/Mediafax

Au luptat admirabil pentru şansa lor şi doar puţin le-a lipsit să-i trimită la plimbare pe jucătorii de zeci de milioane de euro ai lui Spalletti. De aceea, Galamaz şi compania au tot dreptul să fie dezamăgiţi de deznodământul partidei de la Sankt Petersburg, care a consfinţit eliminarea Urziceniului din Liga Campionilor.

"Vreau să le mulţumesc elevilor, băieţilor mei pentru modul în care au luptat chiar şi-n aceste condiţii grele în care se găseşte clubul nostru. Au dat totul pentru a putea spune apoi «Vedeţi, putem câştiga şi fără bani!». Puteam profita mai mult, pentru că Zenit a jucat puţin crispată. Le-a fost teamă de un egal cu goluri care i-ar fi eliminat. Ne-au lăsat iniţiativa pe final pentru a proteja acest 1-0. Păcat că le-a ieşit. Oricum, cred că ne-am câştigat respectul după acest meci", a declarat tehnicianul vicecampioanei României, Ronny Levy. Absent miercuri seară din cauza unei accidentări, mijlocaşul Iulian Apostol crede şi el că Unirea putea produce surpriza: "Cu puţină şansă, ne calificam! N-a fost nici o diferenţă între noi şi echipa asta de 100 de milioane de euro! Nu a fost nici un balaur Zenit. Unirea a arătat valoare în joc. Nu pot să spun, însă, că dacă eram pe teren eu, Pădureţu, Paraschiv sau altcineva am fi câştigat".

De partea cealaltă, antrenorul lui Zenit, Luciano Spalletti, a spus: "A fost un meci mai greu decât ne aşteptam. Am început bine, am marcat, dar după ce Unirea a introdus şi al doilea atacant ne-a fost din ce în ce mai greu. Puteam să mai marcăm, dar puteam să şi primim gol. Unirea Urziceni a fost o nucă tare. Am jucat mai slab ca altădată, pentru că am întâlnit un adversar pe măsură după mult timp. Recunosc că Unirea ne-a surprins puţin. A fost alegerea mea să fim cumpătaţi şi să ne protejăm pe final avantajul şi sunt fericit că totul a ieşit bine".


Tot fără gol marcat
Faptul că Unirea Urziceni a ajuns la patru meciuri consecutive fără gol marcat nu-l îngrijorează pe antrenorul grupării ialomiţene, Ronny Levy fiind convins că băieţii săi vor sparge până la urmă gheaţa. "Nu e bine că nu marcăm, dar direcţia în care mergem este bună. Suntem organizaţi şi cred că vor veni acţiunile personale şi vom şi marca. E un mic blocaj, dar după ce vom marca o dată, vom înscrie mult mai des", a spus Levy. Unirea a înscris un singurul gol în acest sezon, contra CFR-ului, în Supercupa României.


Azi e tragerea
Unirea Urziceni nu va fi prezentă la tragerea la sorţi de astăzi a meciurilor din play-off-ul Ligii Campionilor, însă se va afla în urnele pentru stabilirea partidelor din play-off-ul Europa League. În cadrul evenimentului care va avea loc la sediul UEFA de la Nyon, cu începere de la ora 13:00 (Eurosport), emoţii vor mai avea sigur Steaua şi FC Vaslui, dar şi, foarte posibil, Dinamo şi FC Timişoara, care aseară porneau ca favorite la calificare în disputele retur cu Hajduk Split, respectiv MyPa.

×
Subiecte în articol: Liga campionilor