x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Qatar, prima echipă calificată în sferturile de finală ale FIFA Arab Cup

Qatar, prima echipă calificată în sferturile de finală ale FIFA Arab Cup

04 Dec 2021   •   11:10
Qatar, prima echipă calificată în sferturile de finală ale FIFA Arab Cup
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Gazdele turneului FIFA Arab Cup au reușit vineri seara să obțină calificarea în faza eliminatorie, după o victorie spectaculoasă, obținută în minutele suplimentare de joc. Astfel, Qatar s-a impus cu 2-1 în fața Omanului și devine prima echipă calificată în sferturile de finală.

Emiratele Arabe Unite au la rândul lor punctaj maxim, după două meciuri, dar o înfrângere în fața Tunisiei, coroborată cu victorie a Siriei, în fața Mauritaniei, ar putea face să piardă calificarea.

În ceea ce privește gazdele, două victorii din două meciuri le-au permis să se califice în sferturile de finală, asigurându-și primul loc în Grupa A, în condițiile în care mai au un joc de jucat în grupă.

Emiratele Arabe Unite, pe de altă parte, nu și-au asigurat încă locul după din cauza Siriei, care a produs rezultatul surpriză al turneului de până acum, învingând Tunisia, pe stadionul Al Bayt.

Acest rezultat face ca totul să se decidă în ultima etapă, niciuna dintre cele 4 echipe nepierzând încă șansele matematice de a-și asigura calificarea.

"Credința jucătorilor și angajamentul lor ne-au permis să ne ridicăm la înălțimea unei provocări dificile. Am continuat să încercăm până în ultimul minut și asta a dus la un gol foarte important. Calificarea după doar două meciuri nu este ceva obișnuit în acest gen de competiții și trebuie să fim mândri de eforturile lor.", a spus Felix Sanchez, selecționerul Qatarului, după meciul cu Oman, câștigat atorită unui autogol marcat în minutul 90+7, când scorul era 1-1.


Rezultatele înregistrate vineri, 3 decembrie:

Grupa A:
Bahrain 0-0 Irak
Oman 1-2 Qatar

Grupa B:
Mauritania 0-1 Emiratele Arabe Unite
Siria 2-0 Tunisia


Sâmbătă se joacă meciuri în celelalte două grupe, C și D:

Grupa C

Iordania-Maroc (Stadionul Ahmed bin Ali, ora 12:00)

Palestina-Arabia Saudită (Education City Stadium, 21:00)

 

Grupa D

Liban-Algeria (Stadionul Al Janoub, ora 15:00)

Sudan-Egipt (Stadionul Ras Abu Aboud, 18:00)

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fifa arab cup