x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Răsturnări spectaculoase şi mari surprize în Premier League şi Bundesliga

Răsturnări spectaculoase şi mari surprize în Premier League şi Bundesliga

de Delia Gomoescu    |    06 Feb 2011   •   19:12
Răsturnări spectaculoase şi mari surprize în Premier League şi Bundesliga
Sursa foto: /Reuters

Week-end cu surprize în Premier League! Etapa a 26-a nu a fost una cu noroc pentru primele două clasate, Manchester United şi Arsenal. "Dia­vo­lii" s-au făcut de râs pe terenul ul­ti­mei clasate, Wolverhampton, care a reuşit că câştige cu 2-1. Nani a des­chis scorul pentru Manchester, încă din minutul 3, pentru ca "wolves" să întoarcă rezultatul prin Elokobi (’10) şi Doyle (’40). A fost prima înfrângere în actuala ediţie de campionat pentru băieţii lui Sir Alex Ferguson. Eşecul nu a avut însă un ecou atât de mare în clasament, unde Manchester United păstrează patru puncte avans faţă de principala sa urmăritoare, Ar­se­nal.

Asta şi pentru că "tunarilor" le-a scăpat victoria printre degete în de­plasarea de la Newcastle. Elevii lui Arsene Wenger conduceau cu 4-0 în minutul 26, goluri Walcott (’1), Djourou (’3), şi van Persie (’10, ’26), pentru ca în final să fie egalaţi, 4-4. Eliminarea lui Abou Diaby, din minu­tul 50, le-a fost fatală londonezilor, care au încasat apoi patru goluri în 20 de minute, două dintre ele din lovituri de pedeapsă (Barton ’68 şi ’83, am­be­le din penalty, Best ’75, Tiote ’88).

În Germania, "bomba" a fost de­to­­nată de FC Koln, una dintre "candi­da­tele" la retrogradare, învingătoare cu 3-2 pe teren propriu în faţa lui Ba­yern München, după ce bavarezii au condus cu 2-0 la pauză. Runda a 21-a n-a fost prea bună nici pentru lide­rul Borussia Dortmund, 0-0 acasă cu Schalke, nici pentru ocupanta locului secund în Bundesliga, Bayer Leverkusen, învinsă, 0-1 la Nurnberg.

Lucrurile stau cu totul altfel în Spa­nia. Barcelona a depăşit recordul de victorii consecutive în Primera Division, obţinând al 16-lea succes la rând, 3-0 pe "Camp Nou", în faţa lui Atletico Madrid. Astfel, Barcelona lui Messi, autor al unui hattrick, a depăşit recordul Realului lui Di Stefano, care reuşise 15 succese conse­cutive în sezonul 1960-1961.

×