x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid și Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Champions League

Real Madrid și Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Champions League

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2024   •   08:00
Real Madrid și Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Champions League
Sursa foto: Hepta

Meciul dintre Manchester City și Real Madrid, care în opinia specialiștilor trebuia să fi fost finala sezonului de Liga Campionilor, s-a încheiat miercuri seara cu calificarea, după lovituri de departajare, a spaniolilor, care întâlnesc în penultimul act pe Bayern Munchen.

Manchester City – Real Madrid 4-5 (1-1 după 90 de minute, 3-4 la penalty-uri)

Trupa lui Ancelotti a marcat repede, prin Rodrygo, după o fază construită în flancul drept prin trei pase. Brazilianul a marcat la a doua încercare, deschizând scorul în minutul 12, din pasa lui Vinicius.

Cetățenii au preluat imediat inițiativa și au dominat jocul în jumătatea adversă, creând un șir întreg de ocazii, mare parte din ele fiind blocate de poate cel mai bun jucător al madrilenilor, portarul ucrainean Andriy Lunin.

Cea mai mare ocazie l-a avut la finalizare pe Haaland, care a lovit bara transversală cu o lovitură de cap, în minutul 19, mingea ricoșată ajungând la picioarele lui Silva, incapabil să o introducă în poartă.

De Bruine l-a pus de două ori la încercare pe Lunin, direct din corner, ultima dată fiind foarte aproape de țintă, diferența fiind făcută de o ușoară atingere a mingii cu vârful degetelor, de către portarul ucrainean.

Gazdele au continuat să trimită șuturi spre poarta galacticilor, căutând o breșă în defensiva madrilenă. Aceasta a apărut în minutul 76 sub forma unei respingeri greșite a lui Rudiger, mingea ajunsă la picioarele lui De Bruine fiind trimisă în plasă de belgian, care a egalat astfel scorul și în meci (1-1) și la general (4-4).

Au urmat cele două reprize de prelungiri, începute de gazde fără Haaland, înlocuit cu Alvarez. Rudiger a fost foarte aproape de a-și răscumpăra greșeala de la golul egalizator, când a apărut surprinzător în postură de vârf în careul mic și a șutat foarte puțin pe lângă poartă.

Real l-a pierdut pe Vinicius în minutul 102, acesta părând să iasă accidentat, înlocuit de Lucas.

Pe fondul oboselii, cele două echipe nu au mai reușit să creeze ocazii iminente de gol în ultimele 15 minute, doar șutul slab a lui Stones, prins ușor de Lunin, dând oarecari emoții suporterilor spanioli din tribune.

La loviturile de departajare, Lunin a fost din nou principalul protagonist, anticipând tentativa de scăriță a lui Silva și parând execuția lui Kovacic, pentru a o duce pe Real Madrid în penultimul act al competiției, cu scorul general de 8-7.

În celălalt sfert de finală al zilei, Bayern Munchen a trecut cu 1-0 de Arsenal și s-a calificat cu scorul genral de 3-2.

Semifinala dintre cele două se joacă în dublă manșă, pe 30 aprilie și pe 7 mai, cu Bayern Munchen gazda primului meci.

Prima semifinală, stabilită după meciurile de marți, le va avea ca adversare pe PSG și Borussia Dortmund.

Bayern Munchen continuă în Liga Campionilor misiunea de salvare a sezonului ratat în Bundesliga

Bayern Munchen este a treia echipă calificată în semifinalele Ligii Campionilor. Bavarezii au învins miercuri cu 1-0 pe Arsenal, pe teren propriu și și-au asigurat prezența în penultimul act cu scorul general de 2-1. Golul nemților a fost marcat de Kimmich, în minutul 63.

Gazdele și-au încercat prima dată șansa prin Musiala, al cărui șut din minutul 24, a fost respins în lateral de portarul Raya.

Odegaard și Martinelli l-au pus apoi la încercare pe Neuer, aflat de fiecare dată la post.

Bayern a ratat cea mai mare ocazie de gol la două minute după pauză, cu o dublă bară, la aceași fază. Goretzka a trimis întâi mingea în bara transversală, cu o lovitură de cap, mingea ricoșată fiind apoi retrimisă spre poartă de Guerreiro, al cărui șut a fost deviat în bara laterală de Saliba.

Dominarea bavarezilor s-a concretizat în minutul 63, Kimmich marcând cu capul din marginea careului de 6 metri, după centrarea lui Guerreiro.

Musiala a mai bifat o ocazie de a majora scorul, puțin înainte de final, în timp ce defensiva lui Bayern a rămas neînvinsă, aducând în cele din urmă calificarea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×