x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România a remizat cu Islanda și și-a redus drastic șansele de calificare la baraj

România a remizat cu Islanda și și-a redus drastic șansele de calificare la baraj

12 Noi 2021   •   07:59
România a remizat cu Islanda și și-a redus drastic șansele de calificare la baraj

Echipa națională a României a remizat joi seara, în compania Islandei, în penultima etapă a jocurilor din Grupa J, contând pentru preliminariile de calificare la Cupa Mondială Qatar 2022. Calificarea României la baraj depinde acum de rezultatul Meciului Macedonia de Nord – Islanda.

Tricolorii au dominat prima repriză, cu o posesie de peste 65%, 4 șuturi pe poartă și 6 lovituri de la colț. Totuși, prima mare ocazie a meciului le-a aparținut islandezilor, Bjarnason șutând peste poartă, în minutul 11, din fața porții lui Niță.

Primul șut pe poartă al tricolorilor i-a aparținut lui Stanciu, însă acesta a fost slab și pe centrul porții.

România a mai bifat câteva ocazii la poarta adversă, în prima parte, însă de fiecare dată Olafsson a fost pe fază.

Repriza secundă a debutat cu o cursă de peste 50 de metri a lui Alibec, care nu a reușit să treacă mingea de portarul islandez.

În minutul 59, Hagi a salvat naționala României de un gol ca și făcut, atunci când a respins de pe linia porții o reluare cu capul.

Tot Hagi a fost cel care a ratat cea mai mare ocazie a meciului, șutul său de la marginea careului nimerind bara porții islandeze.

Mirel Rădoi i-a aruncat în luptă pe Bancu, Ivan, Moruțan, Maxim și Pușcaș, însă nici aceștia nu au reușit să contribuie la marcarea golului care ar asigurat în mare proporție ocuparea locului 2 în grupă.

În ciuda asaltului de pe final al tricolorilor, meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0.

În cealată partidă desfășurată în Grupa J, Germania a zdrobit cu 9-0 pe Liechtenstein.

Cu câteva ore mai devreme, Macedonia de Nord s-a impus în deplasare, în Armenia, cu 5-0, și ocupă acum locul 2 în grupă și are prima șansă pentru a se califica la barajul de calificare la mondiale.

România ocupă locul 3, cu 13 puncte, și are nevoie ca Macedonia de Nord să nu facă mai mult de un egal în ultima partidă cu Islanda, de pe teren propriu, în condițiile în care se presupune că va câștiga ultimul meci, cu Liechtenstein.

România: Fl. Niţă - Raţiu, Chiricheş, Nedelcearu, Toşca - Cicâldău, Marin, Stanciu - Hagi, Alibec, Fl. Tănase
Rezerve: Vlad, Aioani - Manea, Puşcaş, Maxim, Bancu, Burcă, Nedelcu, Ad. Rus, Man, Moruţan, Ivan
Selecţioner: Mirel Rădoi
Islanda: E. Olafsson - Sampsted, I. Bjarnason, Gretarsson, Skulason - Johannesson, B. Bjarnason, Thordarson - Gudmundsson, S. Gudjohnsen, Thorsteinsson
Rezerve: Runarsson, Gunnarsson - Saevarsson, Thorarinsson, Thrandarson, I. Olafsson, Leifsson, Baldursson, Ellertsson, Helgason, Traustason, A. Gudjohnsen
Selecţioner: Arnar Vidarsson

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondiala 2022