x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Grupă accesibilă pentru România la Euro 2024

Grupă accesibilă pentru România la Euro 2024

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   19:55
Grupă accesibilă pentru România la Euro 2024
Sursa foto: Hepta

În urma tragerii la sorți de sâmbătă, de la Hamburg, echipa națională a Românie va evolua la Campionatul European de fotbal din Germania 2024 în Grupa E, alături de reprezentativele Belgiei, Slovaciei și a câștigătoarei Grupei B din playoff. Meciul de deschidere se va juca între Germania și Scoția.

Tragerea la sorți a avut loc la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg, Germania. Hamburg este unul dintre cele zece orașe gazdă ale EURO 2024 și va găzdui patru meciuri din grupe și un sfert de finală.

La eveniment a fost prezent selecționerul Edward Iordănescu, alături de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Gianluigi Buffon a fost vedeta centrală a serii, care alături de alte 9 foste vedete ale fotbalului european au dat o mână de ajutor la efectuarea tragerii la sorți.

Ce 9 au fost Angelos Charisteas, Steve McManaman, Brian Laudrup, Thomas Rosicky, Ricardo Quaresma, Blaise Matuidi, Wesley Sneijder, Sami Khedira și David Silva.

Mână norocoasă pentru România a avut Wesley Sneijder, care a extras România în Grupa E, alături de Belgia, poate cea mai accesibilă echipă din prima urnă valorică.

Blaise Matuidi a fost și el de bun augur României, reușind să aducă tricolorilor tot un adversar accesibil, Slovacia, evitând nume mari precum Olanda, Scoția sau Croația.

Ricardo Quaresma a purtat și el noroc României, extrăgând Italia, Serbia și Elveția în alte grupe.

România va avea ca a patra adversară în Grupa E câștigătoarea playoff-ului B, în care se confruntă Israel, Bosnia, Ucraina și Islanda.

Jonas Kaufmann, originar din München, considerat unul dintre cei mai mari tenori din lume, a deschis evenimentul de la Hamburg, alături de Orchestra Națională de Tineret a Germaniei, Orchestra Națională de Jazz a Germaniei și Corul Național de Tineret al Germaniei, care s-au reunit sub egida Deutscher Musikrat - Consiliul Muzical German, considerată cea mai mare organizație națională de cultură muzicală din lume.

Un alt solist al serii a fost David Garrett, unul dintre cei mai buni violoniști din lume.

Secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, a prezentat procedura tehnică pentru tragerea la sorți, care a fost condusă de gazdele Esther Sedlaczek și Pedro Pinto.

În urma tragerii la sorți, au rezultat următoarele grupe:

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Play-off A, Olanda, Austria, Franța
Grupa E: Belgia, Slovacia, Romania, Play-off B
Grupa F: Turcia, Play-off C, Portugalia, Cehia

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2024 Edward Iordănescu