x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România U19 a învins Germania la fotbal, în Turul de Elită

România U19 a învins Germania la fotbal, în Turul de Elită

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   18:00
România U19 a învins Germania la fotbal, în Turul de Elită
Sursa foto: Facebook

Naționala de fotbal U19 a României a învins sâmbătă Germania cu 3-2, în al doilea meci al său din cadrul Turului de Elită, ultima etapă de calificare la turneul final EURO U19. Golul victoriei a fost marcat în minutul 90+4.

România a deschis scorul în minutul 28, prin Patrick Dulcea, care a șutat puternic din marginea careului de 16 metri. Avantajul României nu a durat decât două minute, Dzenan Pejcinovic marcând după o acțiune ce a surprins nepregătită apărarea tricolorilor. România a intrat în avantaj la pauză grație reușitei lui Alexandru Stan, care a primit o pasă peste apărarea Germaniei de la Patrick Dulcea și l-a învins pe portarul Dennis Seimen. Germania a egalat din nou în minutul 62, prin același Pejcinovic. Golul de 3 puncte a venit în minutul 90+4, când Adrian Mazilu a marcat cu o execuție din afara careului, în vinclul porții adverse, notează site-ul FRF.

În primele meciurii de la Turul de Elită, România a pierdut în fața Turciei cu 0-2, iar Croația a învins Germania cu 2-1.

Se califică la EURO U19 câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie 2024.

Naționala României a participat la două ediții de Campionat European U19, în 2011 și 2022. În 2025, turneul final EURO U19 va fi găzduit de România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: România U19 Turul de Elită