x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ronaldo a trecut de borna 800. Jucătorii care au marcat golurile de referință în fotbalul mondial

Ronaldo a trecut de borna 800. Jucătorii care au marcat golurile de referință în fotbalul mondial

04 Dec 2021   •   10:42
Ronaldo a trecut de borna 800. Jucătorii care au marcat golurile de referință în fotbalul mondial
Sursa foto: cristiano ronaldo/observator.tv

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istoria fotbalului care a ajuns la 800 de goluri la nivel profesionist. Legat de această realizare, Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului a prezentat lista predecesorilor, fotbaliștii care au depășit alte repere semnificative.

Jucătorul creditat cu marcarea primului gol din istoria fotbalului profesionist, la 11 noiembrie 1871, este Jarvis Kenrick. În această zi, au avut loc meciurile de deschidere ale primei competiții oficiale din istoria sportului cu balonul rotund, Cupa FA. Kenrick a jucat în primul meci al competiției, înscriindu-și astfel numele în istorie.

A fost nevoie de 20 de ani pentru ca un fotbalist să depășească bariera celor 100 de goluri marcate în carieră. Primul care a reușit acest lucru, în 1891, a fost Jack Southworth.

Apoi a venit era atacantului Steve Bloomer. El a fost primul din lume care a atins trei repere nedepășite de nimeni până la el - 200, 300 și 400 de goluri marcate în carieră.

Reperul de 500 de goluri a fost cucerit pentru prima dată de Imre Schlosser, în 1927, mai apoi cel de 600 de goluri de Joe Bambrick în 1936, iar cel de 700 de goluri, de Josef Bican, în 1953.

După această realizare au fost necesari aproape 68 de ani ca cineva să reușească să treacă de borna 800.

De cât timp va fi nevoie de acum încolo pentru a ajunge la 900 de goluri în carieră? Poate că nu foarte mult. Poate că însuși Cristiano Ronaldo va reuși acest lucru, dacă va reuși să se mențină la același nivel pe care îl deține acum încă câțiva ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo