x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ronaldo ajunge pentru a cincea oară la Cupa Mondială. Portugalia - Macedonia de Nord 2-0

Ronaldo ajunge pentru a cincea oară la Cupa Mondială. Portugalia - Macedonia de Nord 2-0

30 Mar 2022   •   09:20
Ronaldo ajunge pentru a cincea oară la Cupa Mondială. Portugalia - Macedonia de Nord 2-0
Sursa foto: cristiano ronaldo/observator.tv

Portugalia și-a asigurat marți seară locul în Qatar pentru Cupa Mondială din 2022, după ce o dublă a lui Bruno Fernandes a adus victoria cu 2-0 în fața Macedoniei de Nord, la Porto, pe un Estadio do Dragao plin la refuz.

Un început încurajator al echipei oaspete a sugerat o posibilă seară dificilă pentru Selecao, dar, în realitate, Portugalia a preluat controlul și a dominat cu entuziasm, asigurându-și a șasea participare consecutivă la Cupa Mondială.

Cristiano Ronaldo a descris acest meci ca fiind o chestiune de „viață și de moarte" înainte de startul meciului. Cu toate acestea, deși a primit o pasă ideală în marginea careului, el a ratat prima ocazie clară a meciului, șutul său trecând foarte puțin pe lângă poartă.

Cu toate că oaspeții au dat dovadă de rezistență și implicare, golul care a deschis scorul a venit în urma unei greșeli în apărare imediat după încheierea primei jumătăți de oră.

Fundașul Stefan Ristovski a trimis o pasă greșită, permițându-i lui Fernandes să recupereze și să-l pună în situație de gol pe Ronaldo. Acesta nu a șutat, optând să-l aștepte pe coechipierul său de la Manchester United. În loc să profite el însuși de ocazie, căpitanullusitanilor i-a returnat mingea lui Fernandes, printre picioarele unui fundaș, iar Fernandes a finalizat cu un șut pe colțul lung, penru 1-0.

Macedonia de Nord a reacționat bine la faptul că a fost condusă și a avut o ușoară revenire după pauză.

Fernandes a fost din nou în centrul atenției, când a inițiat un contraatac, pe care tot el l-a finalizat cu gol din voleu, după ce a fost servit perfect în careu de Diogo Jota.

Victoria cu 2-0 asigură Portugaliei un loc în Qatar, la sfârșitul anului, pentru a șasea participare consecutivă la turneul final al Cupei Mondiale. Santos și jucătorii săi își vor afla adversarii din faza grupelor vineri, la tragerea la sorți.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo