x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ronaldo este pe cale să îl depășească pe Messi și să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume

Ronaldo este pe cale să îl depășească pe Messi și să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume

22 Sep 2021   •   21:10
Ronaldo este pe cale să îl depășească pe Messi și să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume

Cristiano Ronaldo este pe cale să îl depășească pe Lionel Messi și să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume, potrivit Forbes, anunță CNN.

După mutarea sa înapoi la Manchester United, se preconizează că superstarul portughez va câștiga 125 de milioane de dolari brut în acest sezon - cu 70 de milioane de dolari din salariu și bonusuri.

Messi va câștiga 110 milioane de dolari în sezonul 2021-22, devenind al doilea cel mai mare câștigător din joc.

Messi a trecut la Paris Saint-Germain de la Barcelona anul acesta și se anticipează că va câștiga mai mult decât Ronaldo din punct de vedere salarial - 75 de milioane de dolari.

Dar Ronaldo - care este cel mai popular sportiv de pe rețelele de socializare, cu peste 500 de milioane de urmăritori pe Facebook, Instagram și Twitter, potrivit Forbes - adună 55 de milioane de dolari din publicitate, comparativ cu 35 de milioane de dolari ale lui Messi.

Neymar și Kylian Mbappe, coechipierii lui Messi la PSG, se află pe locul trei și pe locul patru pe listă, urmând să câștige 95 de milioane de dolari, respectiv 43 de milioane de dolari.

Neymar, care a semnat recent o prelungire de patru ani, este de așteptat să câștige mai mult decât Ronaldo pe teren (75 de milioane de dolari), dar nu are aceeași putere în publicitate, care ți aduce 20 de milioane de dolari.

Echipa pariziană deține trei dintre primii cinci jucători cu cele mai mari câștiguri de pe planetă.

Mohamed Salah de la Liverpool se află pe locul cinci, egipteanul urmând să câștige 41 de milioane de dolari în acest sezon.

Forbes își întocmește lista vorbind cu cluburi, sponsori, agenți de jucători și experți financiari și estimează că primii 10 jucători vor avea câștiguri brute tare de 585 milioane dolari în acest sezon, o creștere față de 570 milioane dolari anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ronaldo