x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Șapte goluri, răsturnări de situație și gafe școlărești în spectacolul Liverpool – Real Madrid

Șapte goluri, răsturnări de situație și gafe școlărești în spectacolul Liverpool – Real Madrid

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   06:47
Șapte goluri, răsturnări de situație și gafe școlărești în spectacolul Liverpool – Real Madrid
Sursa foto: Hepta

Capul de afiș al serii de marți în Liga Campionilor, meciul dintre Liverpool și Real Madrid, s-a ridicat mult peste așteptările iubitorilor de fotbal, furnizând răsturnări de situație, 7 goluri, execuții spectaculoase și gafe de proporții ale celor doi portari.

Real Madrid a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale competiției, învingând Liverpool în deplasare, pe Anfield, cu un neverosimil scor 2-5 (2-2), după ce în minutul 14 era condusă cu 2-0.

Cormoranii au avut un debut de meci fulminant, după ce David Nunez a deschis scorul în minutul 4, cu o execuție inspirată, iar Salah a dublat avantajul, 10 minute mai târziu. Egipteanul a profitat de o gafă incredibilă a portarului Curtois, care a pierdut controlul mingii și i-a dat ocazia să devină recordmenul lui Liverpool în Liga Campionilor, cu 42 de reușite.

Real Madrid a replicat repede, Vinicius Jr reducând din handicap în minutul 21, cu un șut din careu, în diagonală, în plasa laterală a porții lui Alisson (1-2).

Cei doi au fost apoi protagoniști și la faza din care Real Madrid a egalat (2-2) în minutul 36, când Alisson a degajat mingea, care a ricoșat din Vinicius în poartă.

Imediat după pauză, Militao a păcălit întreaga defensivă engleză, demarcându-se în fața porții, de unde a marcat cu capul, după centrarea din lovitură liberă trimisă de veteranul Modric (2-2, min. 47).

A venit apoi rândul lui Benzema să facă dubla, în minutele 55 și 67, pentru un imposibil de anticipat 2-5. Prima dată cu noroc, mingea trimisă de el din careu fiind deviată nefericit de Gomez pe lângă Alisson, iar a doua oară la capătul unui contraatac în viteză.

Liverpool nu a avut forța pentru a mai pune probleme până la finele partidei conduse la centru de arbitrul român Istvan Kovacs, astfel că „galacticii” par să fi rezolvat calificarea încă din prima manșă.

A fost prima dată în istorie când Liverpool a primit mai mult de 3 goluri în cupele europene.

Returul se joacă peste 3 săptămâni, la Madrid.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liverpool Real Madrid Liga campionilor