x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Şase foşti oficiali FIFA figurează pe lista Interpolului pentru cele mai căutate persoane

Şase foşti oficiali FIFA figurează pe lista Interpolului pentru cele mai căutate persoane

03 Iun 2015   •   15:09
Şase foşti oficiali FIFA figurează pe lista Interpolului pentru cele mai căutate persoane

Interpol a plasat miercuri pe lista celor mai căutate persoane, la cererea autorităţilor americane, doi foşti responsabili ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), implicaţi în scandalul de corupţie care zguduie această organizaţie, informează AFP.

Interpol a emis "alerte roşii", ce corespund unor mandate internaţionale de căutare şi/sau cereri de arestare în scop de extrădare, difuzate la cerea SUA în 190 de ţări membre ale organizaţiei de cooperare poliţienească internaţională.

"Alertele roşii" îi vizează pe Jack Warner, fost preşedinte al FIFA, Nicolas Leoz, fost membru al comitetului executiv al FIFA, şi patru şefi de companii din domeniul marketingului sportiv.

Difuzarea acestor alerte vine a doua zi după ce Sepp Blatter a demisionat din funcţia de preşedinte al FIFA. Forul fotbalistic mondial se confruntă de o săptămână cu suspiciuni de corupţie de dimensiuni inedite, vizând atribuirea unor competiţii şi drepturi audiovizuale.

Jack Warner, fostul vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al Federaţiei din Caraibe (CFU), a fost arestat săptămâna trecută pentru 24 de ore, sub acuzaţia de corupţie, în ţara sa, Trinidad-Tobago. El a fost eliberat pe cauţiune.

Paraguayanul Nicolas Leoz, fost membru al comitetului executiv al FIFA şi fost preşedinte al CONMEBOL, a fost plasat luni în arest la domiciliu.

Pe listă se află patru conducători ai unor firme de marketing sportiv, printre care argentinienii Alejandro Burzaco, şef la Torneos y Competencias, şi Hugo Jinkis şi fiul său Mariano, patroni la Full Play SA, ce deţine drepturile TV ale meciurilor din preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială.

Cei trei argentinieni se ascund şi sunt căutaţi de poliţia din ţara lor.

Ultimul pe listă este brazilianul Jose Margulies, şeful companiei Valente Corp. and Somerton Ltd.

×
Subiecte în articol: oficiali fifa cautati de interpol