x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Șase jucători ai lui Man City numiți în echipa masculină a anului FIFPRO 11

Șase jucători ai lui Man City numiți în echipa masculină a anului FIFPRO 11

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   22:42
Șase jucători ai lui Man City numiți în echipa masculină a anului FIFPRO 11
Sursa foto: Hepta

Manchester City are șase jucători numiți în FIFA FIFPRO's Men's World 11, la ceremonia de desemnare a performerilor fotbalului mondial. Ruben Dias, John Stones, Kyle Walker, Kevin De Bruyne și Bernardo Silva, alături de atacantul Erling Haaland, alcătuiesc mai mult de jumătate din echipă.

Este cel mai mare număr de jucători de la o singură echipă, ultima dată tot o echipă condusă de Pep Guardiola, Barcelona, având șase jucători, în anul în care catalanii realizau și ei tripla.

Ederson și Rodri de la City au fost, de asemenea, nominalizați, dar nu au intrat în cele din urmă în lotul XI, în timp ce fostul căpitan al cetățenilor, Ilkay Gundogan a fost, de asemenea, nominalizat, datorită rezultatelor sale în campania triplei campioane engleze.

Ceilalți componenți ai echipei ideale au fost aleși portarul Thibaut Courtois, mijlocașul Jude Bellingham și atacantul Vinicius Jr, toți la Real Madrid, și starurile finalei mondiale din Qatar, foștii colegi de la PSG, Kylian Mbappe și Lionel Messi.

Câștigătorul premiului FIFA Best Men's Coach, Pep Guardiola, a fost rugat de Thierry Henry să compare câștigarea triplei cu Barcelona cu cea realizată cu Man City.

"Barcelona este clubul inimii mele, ei sunt motivul pentru care sunt aici. Dar să o fac și cu Man City..., acum 15 sau 20 de ani nu eram aici. Am construit pas cu pas de când Roberto Mancini era aici. Cu ani în urmă, nu ne așteptam să ajungem până aici".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×