x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Serie A amână decizia privind drepturile de difuzare, deoarece ofertele sunt prea mici

Serie A amână decizia privind drepturile de difuzare, deoarece ofertele sunt prea mici

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   20:45
Serie A amână decizia privind drepturile de difuzare, deoarece ofertele sunt prea mici
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Ofertele pentru drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din Serie A italiană rămân sub prețul anual de 1 miliard de euro cerut de cluburi pentru cei cinci ani, începând din sezonul 2024-2025, iar decizia privind încheierea unui acord a fost amânată până în octombrie, a declarat șeful ligii.

Licențele interne de difuzare sunt o sursă cheie de venituri pentru cluburile din Serie A, precum Napoli, campioana din acest an, Juventus și cluburile milaneze AC Milan și Inter.

Liga italiană a demarat o rundă de discuții cu DAZN, Sky Italia și MediaForEurope, după ce un prim set de oferte depuse de televiziuni pentru drepturile de difuzare în direct a meciurilor a fost respins ca fiind prea mic.

„În ciuda unor îmbunătățiri... mai avem încă de lucru. Obiectivul nostru rămâne acela de a strânge 1 miliard de euro pe sezon", a declarat miercuri seara, la sfârșitul zilei, directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, în cadrul unui eveniment organizat la Milano.

La începutul zilei, liga a declarat că ofertele primite de la televiziuni vor rămâne valabile până la 15 octombrie, în timp ce cluburile și liga încearcă să maximizeze valoarea drepturilor media.

Conform unui acord pe trei ani care expiră în iunie anul viitor, Serie A încasează aproximativ 930 de milioane de euro pe sezon din vânzarea drepturilor de difuzare în Italia.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: serie a drepturi tv 1 miliard euro