x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania a învins campioana Europei, Italia, și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor

Spania a învins campioana Europei, Italia, și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor

07 Oct 2021   •   09:00
Spania a învins campioana Europei, Italia, și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Ferran Torres a adus miercuri seara victoria Spaniei, în semifinala UEFA Nations League, cu două goluri superbe, cu care a pus capăt seriei de 37 de meciuri fără înfrângere a Italiei. Italia – Spania s-a încheiat 1-2, italienii jucând cu un om în minus mai mult de o repriză, pe San Siro.

Torres a marcat de două ori în prima repriză, iar Spania s-a impus cu 2-1, în timp ce italienii, în 10 oameni, au reușit să reducă din handicap, pe final.

Campionii Euro 2020 au fost deseori depășiți, în debutul meciului și chiar pe durata desfășurării lui, în fața unei echipe spaniole întinerite, Torres marcând meritat primul său gol al serii, în minutul 17. A fost al 11-lea său gol la echipa națională, în doar 21 de apariții.

Mulți dintre suporterii de pe San Siro l-au huiduit pe Gianluigi Donnarumma, portarul italian care a părăsit Serie A pentru a se alătura lui Paris Saint-Germain, ceea ce a creat o atmosferă de neliniște, care a părut să-i afecteze pe jucătorii italieni.

Gazdele au primit o lovitură, ce s-a dovedit a fi decisivă, când, cu cinci minute înainte de pauză, Bonucci a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaș galben.

Fără îndoială, atmosfera negativă de la Milano a destabilizat echipa gazdă, iar în minutele adiționale din prima repriză, Torres a lovit din nou, ducând scorul la 2-0. Golul a fost marcat după o excelentă centrare de la Oyarzabal, reluată impecabil cu capul din marginea careului de 6 metri.

Cu acest gol, Tores l-a egalat pe Erling Haaland în topul celor mai buni marcatori din Liga Națiunilor, cu șase reușite până în prezent.

Torres a rezistat doar patru minute în teren, în repriza a doua, o intervenție dură din partea lui Jorginho punând capăt speranțelor pentru un hat-trick. Acesta a fost înlocuit, dar, din fericire, accidentarea nu a părut prea gravă.

Italienii s-au mobilizat spre finalul meciului, Lorenzo Pellegrini reducând deficitul la 2-1 (min. 83), după o greșeală în defensiva spaniolă, însă a fost prea târziu pentru o eventuală egalare.

La Roja va juca duminică finala cu învingătoarea dintre Belgia și Franța.

A fost prima înfrângere a Squadrei Azzurra pe San Siro și doar a treia înfrângere a lui Roberto Mancini ca selecționer al Italiei, în 43 de meciuri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga Naţiunilor