x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sporting Lisabona a trimis angajații în șomaj parțial. Salariile au scăzut la jumătate

Sporting Lisabona a trimis angajații în șomaj parțial. Salariile au scăzut la jumătate

16 Apr 2020   •   14:50
Sporting Lisabona a trimis angajații în șomaj parțial. Salariile au scăzut la jumătate

Clubul portughez Sporting Lisabona şi-a trimis majoritatea angajaţilor în şomaj parţial, începând de astăzi, şi a redus cu 40% salariile jucătorilor din cauza crizei economice declanşată de pandemia de coronavirus care a suspendat campionatul de fotbal, transmite AFP.

Măsura de trimitere a 95% dintre salariaţi în şomaj este temporară, jucătorii vor suferi o diminuare a salariilor cu 40%, iar membrii Consiliului de Administraţie vor suporta o reducere de 50%..

Clubul a renunţat să plătească prima tranşă de 5 milioane euro către Sporting Braga, jumătate din indemnizaţia de transfer a antrenorului Ruben Amorim. Acesta are 35 de ani și este cel mai scump sportiv din fotbalul portughez.

Amorim, al şaselea antrenor pentru Sporting de la alegerea preşedintelui Frederico Varandas, în urmă cu doi ani, are ca obiectiv redresarea clubului, care se află pe locul patru în clasament, la 18 puncte de FC Porto.

×