x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sporting Lisabona și Atalanta au remizat în primul meci din optimile Europa League

Sporting Lisabona și Atalanta au remizat în primul meci din optimile Europa League

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   23:10
Sporting Lisabona și Atalanta au remizat în primul meci din optimile Europa League
Sursa foto: Hepta

Atalanta a dominat în marea majoritate a timpului prima manșă din optimile de finală ale Europa League cu Sporting, miercuri seara. În cele din urmă, italienii au trebuit să se mulțumească cu o remiză 1-1 în Portugalia.

Tehnicianul Gian Piero Gasperini a aliniat o echipă mai slabă decât de obicei pentru deplasarea de la mijlocul săptămânii la Lisabona, lăsând pe bancă titulari precum Teun Koopmeiners, Charles De Ketelaere și Giorgio Scalvini. Gazdele lor au rotit, de asemenea, jucătorii, părând că ambele echipe se vor concentra mai mult pe retur.

Atalanta a avut un start decent în Portugalia, dar Sporting a fost cea care a preluat conducerea după 17 minute, când un contraatac rapid i-a permis lui Paulinho să deschidă scorul cu un șut din careu.

Golul le-a dat gazdelor un plus de încredere, dar o prestație defensivă matură a italienilor a făcut ca lucrurile să nu scape de sub control în primele 30 de minute la Lisabona.

Atalanta a nimerit bara de două ori în decurs de câteva minute, la scurt timp după ce s-a văzut condusă, prin Emil Holm și Gianluca Scamacca.

În minutul 39, o inexactitate a celor de la Sporting i-a oferit Atalantei mingea chiar în afara suprafeței de pedeapsă. Scamacca și-a păstrat calmul și a trimis mingea în plasă pentru 1-1.

După pauză, Ademola Lookman și-a creat o ocazie, dar șutul său a ricoșat în bară, menținând egalitatea între cele două formații.

Nici Sporting nu a fost scutită de șuturile în bară. La două minute după ocazia lui Lookman, o lovitură puternică de cap a lui Sebastian Coates a nimerit din nou bara.

În ultimele minute, El Bilal Toure a marcat pentru Atalanta, dar o verificare rapidă a VAR a confirmat că era în offside, anulând golul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sporting lisabona atalanta europa league