x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international „Submarinul galben ” o elimină pe „bătrâna doamnă” din Liga Campionilor

„Submarinul galben ” o elimină pe „bătrâna doamnă” din Liga Campionilor

17 Mar 2022   •   10:50
„Submarinul galben ” o elimină pe „bătrâna doamnă” din Liga Campionilor

Villarreal a marcat trei goluri pe final de meci și s-a calificat miercuri seara în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, eliminând încă din optimi pe Juventus Torino, pe propria sa arenă, pentru al treilea an consecutiv.

„Submarinul galben” nu a trimis niciun șut pe poartă până în minutul 78, când rezerva Gerard Moreno a transformat un penalty, după ce Daniele Rugani l-a faultat pe Francis Coquelin.

Fundașul Pau Torres a dublat avantajul, finalizând din șase metri, după o centrare din corner la care 3 fundași ai „Bătrânei doamne” au asistat neputincioși, lăsând mingea să treacă pe lângă ei (0-2, min. 85).

Arnaud Danjuma a dus scorul la 0-3, în al doilea minut suplimentar de joc, dintr-un alt penalty, după ce Matthijs De Ligt a făcut un henț în careu (0-3, min. 90+2).

„Am avut un plan de joc și știam că vor fi momente dificile", a declarat antrenorul lui Villarreal, Unai Emery, citat de BBC Sports.

„Pe oricine vom primi la tragerea la sorți va fi o echipă de top, la fel ca cea pe care am înfruntat-o".

Tragerea la sorți a sferturilor de finală are loc vineri, la amiază, iar Villarreal se va afla în urna sferturilor de finală ale competiției pentru prima dată din 2008-2009 și doar pentru a treia oară în istoria sa.

În urma unui 1-1 în Spania săptămâna trecută, Juventus, dublă campioană europeană, era favorită clară la calificare și a dominat prima repriză pe Allianz Stadium.

Cu toate acestea, Dusan Vlahovic de la Juventus, marcator în prima manșă, a lovit bara transversală și a fost, de asemenea, blocat de două ori de portarul lui Villarreal, Gero Rulli, care a salvat și un șut al lui Alvaro Morata.

Villarreal a fost nevoită să se apere în jumătatea proprie în cea mai mare parte a reprizei secunde.

Cu toate acestea, la unul din rarele atacuri, Coquelin a fost faultat de Rugani, arbitrul Szymon Marciniak acordând penalty, după ce a verificat reluarea prin sistemul VAR.

Moreno, aflat pe teren de doar patru minute, și-a adus echipa în avantaj, portarul gazdelor, Wojciech Szczesny, fiind foarte aproape de a para execuția.

Juventus fusese eliminată în această fază a competiției în ultimii doi ani, fiind învinsă de Lyon în 2020 și de Porto în 2021.

Antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri, a declarat, citat de BBC Sport:

„Cred că echipa a jucat bine timp de peste 75 de minute. În a doua repriză, Villarreal a decis doar să se apere și să blocheze, dar au avut o singură șansă și au profitat de ea. Așa este fotbalul: un episod poate schimba totul.

Villarreal s-a apărat cu 11 oameni, încercând în mod clar să ducă meciul în prelungiri. Apoi, acel gol a schimbat totul".

Villarreal, a șaptea în La Liga, se calificase în Liga Campionilor grație victoriei din finala Europa League din sezonul trecut, când a învins-o pe Manchester United cu 11-10, portarul lui United, David de Gea, ratând atunci penalty-ul decisiv.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor