x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Surpriza vine din Ecuador. Ma tem pentru nemti

Surpriza vine din Ecuador. Ma tem pentru nemti

de Marcel Raducanu    |    17 Iun 2006   •   00:00

DRIBLINGURI
Ecuadorul, o echipa dezinvolta, care joaca fara apasarea vreunei mize, fara presiune si care arata un fotbal frumos.
DRIBLINGURI
Asta mi-a placut intotdeauna la Campionatele Mondiale. Surprizele. Iar aici, in Germania, cea mai placuta surpriza de pana acum este Ecuadorul. O echipa dezinvolta, care joaca fara apasarea vreunei mize, fara presiune si care arata un fotbal frumos. Asa este cand nu ai nimic de pierdut. Se poate spune ca adversarul, Costa Rica, a fost modest, dar asta nu le reduce cu nimic din merite ecuadorienilor. Ma tem pentru nemti, cred ca vor avea un meci dificil cu acesti sud-americani.

In schimb, Anglia a fost o dezamagire. Au invins cu noroc o echipa mai mult decat modesta. Daca au ganduri de campioni, trebuie sa schimbe ceva, altfel se vor opri in optimi. Nu-l inteleg deloc pe Erickson, ce tactica le traseaza jucatorilor. Au revenit la acel stil invechit, de acum 25 de ani. Nu stiu ce se intampla cu Beckham, parca nu e el. Iar la primul gol, cum s-a vazut clar pe reluarile tv de dupa joc, a fost clar fault in atac. Este adevarat, englezii poate ca au tratat meciul cu lejeritate, dar asta era sa-i coste. Pot spune ca aceasta grupa este una a calculelor. In ultima zi se poate califica inclusiv Trinidad Tobago, mai ales dupa ce Suedia a invins Paraguay.

La suedezi am vazut o determinare in plus, au vrut sa spele rusinea din primul meci. In cele din urma au reusit abia pe final, dar au meritat.

Portugalia nu mai are voie sa joace azi cu frana trasa, cum a facut-o cu Angola, daca vrea sa nu aiba surprize in fata Iranului. Un meci tare va fi Cehia - Ghana, mai ales ca cehii l-au pierdut pe Jan Koller. Le va fi mult mai greu, iar africanii pot produce o surpriza. Despre SUA nici nu cred ca mai are rost sa spun ceva. La cum joaca, nu vad pe nimeni care sa creada ca poate incurca Italia. Echipa lui Marcelo Lippi se va impune lejer. As vrea sa fiu contrazis, ca-mi plac surprizele. O remarca as vrea sa fac, anume ca se vede clar ca vedetele au venit obosite. Ma refer la Ronaldo, Zidane, Ronaldinho, Hanry, Ibrahimovici sau Sevcenko. Dar timpul nu este pierdut.

×
Subiecte în articol: mondial 2006