x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Theo Walcott se retrage din fotbal la vârsta de 34 de ani

Theo Walcott se retrage din fotbal la vârsta de 34 de ani

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   16:15
Theo Walcott se retrage din fotbal la vârsta de 34 de ani
Sursa foto: Hepta

Fostul mijlocaș de bandă al lui Arsenal, internaționalul englez Theo Walcott, și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 34 de ani, după ce i-a expirat contractul cu Southampton

Walcott a luat decizia de a se retrage după ce contractul său cu Southampton a expirat la finalul sezonului trecut. Jucătorul în vârstă de 34 de ani trage cortina peste o carieră strălucitoare la cel mai înalt nivel, în urma căreia a bifat un total de 563 de meciuri la nivel de club, marcând 129 de goluri. A câștigat de două ori Cupa Angliei în perioada petrecută la Arsenal, iar pentru Anglia a strâns 47 de selecții, marcând de opt ori la nivel internațional.

Într-o postare emoționantă pe Instagram, Walcott a scris:

"Primul moment în care mi-am pus ghetele de fotbal la vârsta de 10 ani, a fost începutul unei călătorii speciale pentru mine. De la a mă juca în parc cu prietenii, la a juca pe unele dintre cele mai mari stadioane, în fața unor mulțimi uriașe din întreaga lume.

Sprijinul care mi s-a arătat în toată această perioadă, a fost incredibil în toate modurile imaginabile și sunt cu adevărat recunoscător. Am împărțit terenul de fotbal cu atât de mulți jucători incredibili și am creat atât de multe amintiri de neuitat.

Aș dori să le mulțumesc tuturor managerilor și antrenorilor cu care am lucrat, în special lui Harry [Redknapp] pentru că mi-a dat startul și lui Arsene [Wenger] pentru că mi-a arătat încredere și sprijin atunci când m-am alăturat clubului la doar 16 ani."

Reflectând asupra carierei sale la cel mai înalt nivel al fotbalului englez, Walcott a adăugat: "În cei 18 ani fantastici petrecuți în Premier League sunt atât de multe momente pe care le voi prețui Primele zile la clubul de fotbal Southampton, transferul meu la Arsenal, unde am petrecut 12 ani încântători și am marcat peste 100 de goluri. Câștigarea Cupei Angliei și înscrierea unui gol în finală, care este visul oricărui copil.

Faptul că am avut ocazia să reprezint Anglia de 47 de ori, că am participat la Cupa Mondială în 2006, la doar 17 ani, și că încă dețin recordul pentru cel mai tânăr debut al unui jucător englez la nivel de seniori și cel mai tânăr marcator de hattrick-uri la 19 ani - nu voi uita niciodată acest sentiment.

"Goodison Park este un loc atât de special pentru a juca, iar Everton va fi mereu în inima mea, mi-a plăcut foarte mult timpul petrecut acolo și nu voi uita niciodată modul în care fanii m-au primit pe mine și pe familia mea.

Apoi, în cele din urmă, înapoi la Southampton pentru a completa cercul. Este un club grozav, cu o echipă tânără și interesantă care știu că va deveni din ce în ce mai bună. Sunt destul de norocos că am avut oferte pentru a continua să joc, dar mă simt bine să termin acolo unde am început și să îmi agăț în cui ghetele de fotbal. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul timpului ".

Nu este clar ce va decide Walcott să facă în continuare, deși ar putea opta să calce pe urmele lui Jack Wilshere și să se îndrepte spre antrenorat, existând posibilități de a face acest lucru la fostele sale cluburi, inclusiv la Arsenal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Theo Walcott