x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Top 3 favorite în Europa League înainte de sferturi

Top 3 favorite în Europa League înainte de sferturi

21 Mar 2022   •   16:29
Top 3 favorite în Europa League înainte de sferturi

Mai interesantă și mai atractivă ca în anii precedenți, Europa League a ajuns în faza sferturilor de finală, iar programul meciurilor, așa cum a fost stabilit în cadrul tragerii la sorți ce a avut loc la Nyon (Elveția), pe 19 martie, este următorul:

7 aprilie - partidele tur

  • Leipzig vs. Atalanta (19:45)
  • Frankfurt vs. Barcelona (22:00)
  • West Ham vs. Lyon (22:00)
  • Braga vs. Rangers (22:00)

14 aprilie - meciurile retur

  • Atalanta vs. Leipzig (19:45)
  • Barcelona vs. Frankfurt (22:00)
  • Lyon vs. West Ham (22:00)
  • Rangers vs. Braga (22:00)

Semifinalele competiției se vor disputa pe 28 aprilie și 5 mai, astfel:

  • Câștigătoarele din meciurile RB Leipzig/Atalanta - Braga/Rangers
  • Câștigătoarele din partidele West Ham United/Lyon - Eintracht Frankfurt/Barcelona

Unde și când se joacă finala Europa League 2022?

Finala se va disputa pe 18 mai, cu începere de la ora 22:00, în țara echipei calificate din Semifinala a doua, adică West Ham United, Lyon, Frankfurt sau Barcelona.

Cel mai probabil va fi Spania, ținând cont de forma pe care o traversează Barcelona în acest moment și de cotele la pariuri Europa League afișate de 888sport, agenție online care a pregătit deja oferta pentru cupele europene.

FC Barcelona, principala favorită în Europa League

Obișnuită cu aerul tare din Champions League, Barcelona are în 2022 o șansă rară să-și completeze vitrina de trofee cu unul care îi lipsește - Europa League. Catalanii sunt principalii favoriți la pariuri, cu o cotă de 2.60 la trofeu și 1.23 să treacă de adversara din sferturi, Eintracht Frankfurt.

În doar 4 luni și ceva, Xavi a reușit să o transforme pe Barca dintr-o echipă fără niciun orizont, mai aproape de retrogradare în La Liga decât de trofeu și eliminată din UCL, într-una capabilă să înfrunte orice adversar, iar aici ne referim și la formațiile din Champions League. Cea mai vie dovadă a fost produsă în cel mai recent episod din El Clasico, în care a spulberat-o cu 4-0 pe eterna rivală, Real Madrid.

Se prea poate ca Realul să fi fost euforică după eliminarea lui PSG, liniștită în ceea ce privește câștigarea titlului în La Liga și fără motorul echipei, Benzema, însă nimic din toate acestea nu știrbesc evoluția incredibilă a catalanilor, care au impresionat la toate capitolele, începând cu jocul de echipă și determinarea și terminând cu forma de zile mari în care se află Aubameyang după transferul de la Arsenal - două goluri și pasă de gol în primul său El Clasico din carieră.

Din păcate pentru Barcelona, distanța față de Real este destul de mare în campionat, însă e greu de crezut că o poate opri cineva din cursa către primul său trofeu Europa League. Mai ales o formație destul de modestă, precum Frankfurt, aflată pe locul 8 în Bundesliga și fără performanțe notabile pe plan european.

RB Leipzig vs. Atalanta, duelul favoritelor 2 și 3 în Europa League

RB Leipzig s-a calificat în sferturi fără să joace, profitând de sancțiunile impuse de UEFA formațiilor din Rusia, însă norocul nu a mai fost cu germanii la tragerea la sorți a sferturilor, Atalanta fiind a 3-a favorită în acest sezon.

Este primul meci direct dintre cele două formații, iar cotele la pariuri indică un sfert de finală echilibrat, cu o cotă de 1.72 pentru calificarea lui Leipzig și 2.10 pentru calificarea Atalantei.

În optimi, Atalanta a trecut destul de lejer de Leverkusen, impunându-se în ambele manșe, 3-2 acasă și 1-0 în Germania, așa că moralul echipei este foarte bun. Mai ales că Leverkusen și Leipzig sunt vecine în Bundesliga, deci de o valoare destul de apropiată. În Serie A, Atalanta are șanse mici să prindă unul din locurile ce duc în Champions League, fiind pe locul 6 cu 8 etape înainte de final (are o restanță de jucat).

De cealaltă parte, Leipzig a profitat de eliminarea formației Sp. Moscova și a ajuns în sferturi fără să joace în optimi, iar casele de pariuri îi acordă prima șansă în dubla cu Atalanta, chiar dacă vorbim despre cote destul de apropiate.

Leipzig este printre puținele echipe noi din fotbalul european și printre și mai puținele care au reușit un parcurs excelent în scurt timp. Astfel, echipa din Leipzig a fost înființată pe 19 mai 2009, iar 7 ani mai târziu promova în Bundesliga, primul eșalon fotbalistic din Germania, în care evoluează și în prezent.

Topul complet al favoritelor Europa League 2021/2022 la 888sport

  1. FC Barcelona - 2.60
  2. RB Leipzig - 4.50
  3. Atalanta - 6.00
  4. West Ham - 7.00
  5. Lyon - 13.00
  6. Rangers - 15.00
  7. Eintracht Frankfurt - 21.00
  8. S.C. Braga - 31.00

 

Cotele la pariuri afișate pot suferi modificări în orice moment.  

×