x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Torres a ajuns la Chelsea pentru 58 de milioane de euro

Torres a ajuns la Chelsea pentru 58 de milioane de euro

de Delia Gomoescu    |    01 Feb 2011   •   09:59
Torres a ajuns la Chelsea pentru 58 de milioane de euro
Sursa foto: /Chelseafc.com

Chelsea a dat lovitura pe piaţa transferurilor chiar la finalul perioadei de mercato. Gruparea lui Roman Abramovici şi-a asigurat seviciile lui Fernando Torres, jucător pentru care magnatul rus va vărsa în conturile lui Liverpool o sumă record pentru Marea Britanie, 50 de milioane de lire sterline (58 de milioane de euro). Atacantul spaniol în vârstă de 26 de ani a semnat un contract pentru cinci sezoane şi jumătate, urmând să îmbrace la echipa londoneză tricoul cu numărul 9.

„Au fost trei sau patru zile grele pentru mine, dar în final pot spune că sunt jucătorul lui Chelsea. Sunt sigur că este un mare pas înainte în cariera mea”, a declarat „El Nino”, care ar putea debuta la Chelsea chiar duminică, împotriva fostei sale echipe. Poate şi de aceea, fanii „cormoranilor” n-au înghiţit deloc plecarea jucătorului la marea rivală. Adunaţi în faţa Stadionului Anfield, suporterii au dat foc unui tricou al spaniolului, în semn de protest. Alături de Torres, Chelsea l-a adus pe Stamford Bridge şi pe fundaşul brazilian David Luiz, de la Benfica, pentru care a plătit 25 de milioane de euro. În schimb, locul lui Torres la Liverpool va fi luat de Andy Carroll de la Newcastle, care se va alătura unui alt nou-sosit în ata­cul „cormoranilor”, uruguayanul Luis Suarez, venit de la Ajax. Şi alte echipe din Premier League s-au întărit în această iarnă.

La Tottenham a sosit sud-africa­nul Steven Pienaar, la West Ham a venit irlandezul Robbie Keane, iar Birmingham l-a împrumutat pe ni­gerianul Obafemi Martins de la Rubin Kazan. În schimb, Manchester City l-a cedat pe Adebayor în Spania, la Real Madrid.

×
Subiecte în articol: fotbal international