x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tragere cu ghinion pentru echipele româneşti în cupele europene. Steaua - singura norocoasă

Tragere cu ghinion pentru echipele româneşti în cupele europene. Steaua - singura norocoasă

de Mihai Igirosanu    |    10 Aug 2012   •   13:00
Tragere cu ghinion pentru echipele româneşti în cupele europene. Steaua - singura norocoasă

GHINION! CFR CLUJ – FC BASEL

Sortii n-au fost prea favorabili campionilor de la CFR Cluj. Trupa lui Ioan Andone va intalni campioana Elvetiei, FC Basel in play-off-ul pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor. Elvetienii sunt o veche cunostiinta pentru fotbalul romanesc, ei invingand in ultimii ani atat pe CFR Cluj, cat si pe Otelul Galati. Prima mansa a "dublei' va avea loc pe 21 sau 22 august, la Basel, iar returul este programat pe 28 sau 29 august, la Cluj. "Nu cred ca am avut ghinion la tragerea la sorti, toate echipele de acolo erau la fel de valoroase. Ca buget, cei de la Basel sunt peste noi, e clar ca este o diferenta importanta. Dar ca joc, eu consider ca suntem de valori apropiate, ba chiar as spune ca noi avem 55 la suta sanse de calificare in grupe', a declarat presedintele ardelenilor, Iuliu Muresan. In replica, antrenorul lui Basel, Heiko Vogel e precaut: "Intalnim o veche cunostinta, CFR Cluj. Mai au cativa jucatori din lotul de anul trecut, dar apar si multe nume noi in echipa romana. In ceea ce priveste calitatea, e clar ca nu trebuie subestimata campioana Romaniei. La nivel national, fotbalul romanesc este undeva la aceeasi stacheta cu cel elevetian. In ultimii ani am trecut de echipele din Romania, CFR Cluj, Otelul Galati. Si de aceasta data vrem s-o depasim pe CFR pentru a ajunge in grupele Ligii Campionilor, care este obiectivul nostru'.

EUROPA LEAGUE

PLAY-OFF

MARE NOROC! STEAUA – FK EKRANAS

Singura echipa romaneasca plecata din postura de favorita la tragerea la sorti de ieri, Steaua, si-a confirmat aura norocoasa. In play-off-ul Europa League, trupa lui Laurentiu Reghecampf a cazut cu cel mai slab adversar dintre potentialele adversare, lituanienii de la FK Ekranas. Balticii au ajuns in cea de-a doua competitie continentala dupa ce au fost eliminati din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor de Anderlecht Bruxelles, iar rezultatele spun totul despre valoarea rivalei Stelei: 0-5 in Belgia sI 0-6 pe propriul teren! Stelistii si-au aflat numele adversarului in Slovacia, chiar de la Jurnalul National, intampinand cu mult entuziasm rezultatul tragerii la sorti. "Am cazut exceptional de bine. Tot timpul am avut noroc la tragerea la sorti. Am ajuns in cea mai buna situatie, ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta!', a reactionat patronul Stelei, Gigi Becali. Turul va avea loc pe 23 august, pe Arena Nationala, iar returul e programat pe 30 august, la Panevezys.

GHINION! DINAMO – METALIST HARKOV

Castigatoarea Cupei Romaniei a avut parte de cea mai ghinionista tragere la sorti dintre toate echipele noastre. Din doua motive. "Cainii' nu vor juca nici impotriva unui adversar cu un nume prea sonor, care sa aduca o reteta financiara buna, ci impotriva unei formatii aparute relativ nou in elita europeana, care a impresionat in editia trecuta a Europa League. Dinamo va evolua impotriva celor de la Metalist Harkov, a treia forta din campionatul Ucrainei, o echipa cu numerosi sud-americani de valoare, care porneste clar cu prima sansa in "dubla' cu Dinamo. Ca o comparatie simpla, lotul celor de la Metalist, sfert-finalisti anul trecut in aceasta competitie, valoreaza in jur de 72 de milioane de euro, in timp ce lotul lui Dinamo este evaluat la putin peste 20 de milioane. Cel mai scump jucator al lui Metalist este atacantul brazilian Taison, care costa 9 milioane de euro, iar de la Dinamo cel mai scump este portarul Balgradean, cotat la circa 2 milioane. Primul meci este programat pe 23 august, iar returul pe 30 august.

GHIONION: FC VASLUI – INTER MILANO

Chiar daca are sanse infime de calificare in grupele Europa League, FC Vaslui are sansa de a obtine o reteta financiara foarte buna la meciul de pe teren propriu contra celebrei Internazionale Milano. Echipa in randurile careia evolueaza sI fostul capitan al nationalei Romaniei, Cristi Chivu s-a calificat in play-off dupa ce a invins la Split, pe Hajduk, cu 3-0, sI dupa ce a pierdut, incredibil, returul de la Milano, cu 0-2. "Ne intalnim cu Cristi Chivu. Are si el ocazia sa se duca la socri acasa. Sanse de calificare? Ne gandim la ele. Cu putin noroc, orice e posibil in fotbal. Oricum, se gandea cineva acum zece ani ca Vasluiul va juca impotriva lui Inter Milano? Decat sa joc cu echipe din astea cu «metale» (n.r. - adversara echipei Dinamo, Metalist Harkov) sau «ecrane» (n.r. - adversara formatiei Steaua, FK Ekranas) din astea, mai bine joc cu Inter', a facut haz de necaz finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu. La fel ca sI in cazul Stelei sau al lui Dinamo, moldovenii vor juca prima mansa a "dublei' cu Inter pe teren propriu, la 23 august, iar returul de pe San Siro va avea loc o saptamana mai tarziu.

×