x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor se repetă. Care e motivul

Tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor se repetă. Care e motivul

13 Dec 2021   •   15:20
Tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor se repetă. Care e motivul
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Din cauza "problemelor tehnice" care au perturbat tragerea la sorți pentru fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor care a avut loc la Nyon, luni la prânz, UEFA a anunțat că o nouă tragere la sorți va avea loc tot luni, la ora 15.00 (ora locală).

Tragerea la sorți pentru fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor care a avut loc la Nyon la prânz a fost invalidată din cauza mai multor incidente. Acest lucru a determinat UEFA să emită un comunicat în care precizează că o nouă tragere la sorți în loc de ora 15.00 (ora locală).

În timpul tragerii la sorți a optimilor de finală ale Ligii Campionilor s-a făcut o greșeală care a făcut ca Manchester United să fie împerecheată cu Villarreal - în ciuda faptului că regulamentul prevede că adversarii din faza grupelor nu se pot întâlni în prima fază eliminatorie.


Tragerea la sorți pentru optimile de finală a avut loc luni dimineață la Nyon, dar ceremonia nu s-a desfășurat fără probleme, deoarece, din cauza unei erori tehnice, Diavolii Roșii au trebuit să fie trași la sorți de două ori pentru a afla cu cine vor juca la reluarea competiției, în februarie.

Villarreal și United s-au confruntat în faza grupelor, iar echipa din Manchester s-a impus cu 2-1 pe Old Trafford, înainte de a înregistra o victorie cu 2-0 și pe El Madrigal.

Echipa lui Ralf Rangnick s-a calificat în turul următor în calitate de câștigătoare a Grupei F, iar Villarreal a terminat pe locul al doilea, iar conform regulamentului actual al Ligii Campionilor, cele două formații nu se pot întâlni din nou cel puțin până în sferturile de finală.

Cu toate acestea, atunci când au fost trase la sorți inițial bilele numerotate, United a fost împerecheată din nou cu formația spaniolă, iar procesul a trebuit apoi să fie repetat.

O altă eroare a avut loc atunci când a fost citit numele lui Atletico Madrid, fără ca Diavolii Roșii să fi fost fost incluși în urna pentru tragerea la sorți, Bayern Munchen fiind confirmată ca adversară a campioanei din La Liga, fără ca cei care au supravegheat ceremonia să pară să își dea seama de greșeala lor.

United a sfârșit prin a fi trasă la sorți împotriva francezilor de la Paris Saint-Germain, care s-au calificat după ce au terminat pe locul doi în Grupa A, în urma lui Manchester City.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor