x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Turcii îl văd pe Marica

Turcii îl văd pe Marica

de Delia Gomoescu    |    28 Dec 2010   •   12:45
Turcii îl văd pe Marica
Sursa foto: /Reuters

143979-11-04.jpgGheorghe Hagi vrea să scoată Galata din criză cu ajutorul românilor. „Regele” nu şi-l doreşte la Istanbul numai pe Adrian Mutu, ci şi pe Ciprian Marica. Potrivit presei din Turcia, jucătorul lui VfB Stuttgart ar fi ajuns deja la un acord cu Cim Bom pentru un contract de 1,5 milioane de euro pe an. „Directorul general al lui Ga­latasaray, Adnan Sezgin, s-a în­ţeles cu atacantul român în vârstă de 25 de ani pentru 1,5 milioane de euro pe an”, scrie cotidianul Star, care adau­gă că cele două cluburi au în­ceput negocierile pentru fotbalistul ro­mân, plecând de la suma de patru mi­lioane de euro.

De altfel, evoluţiile bune din această toamnă l-au readus pe Marica în atenţia mai multor clu­buri din Europa. Werder Bremen l-ar vrea neapărat pe atacantul român pentru a acoperi golul lăsat de pleca­rea lui Hugo Almeida la Beşiktaş. Nem­­ţii sunt gata să-i ofere lui Marica un contract pe trei ani. La fel de bine internaţionalul român poate pă­răsi Bundesliga pentru Serie A. Conform presei italiene, Juventus şi-ar fi re­a­firmat interesul pentru jucătorul ro­mân cotat la circa şase milioane de euro.

Deocamdată, Ma­rica are contract cu gruparea germană până în vara lui 2012, cu un salariu de două mi­lioa­ne de euro pe an. În 2007, Stut­tgart a plă­tit 8 milioane de euro ucrai­ne­nilor de la Şahtior Doneţk pentru trans­fe­rul atacantului. Până în pre­zent, ofi­ci­­a­­lii nemţi nu i-au propus lui Marica prelungirea acordului, însă au a­nun­ţat că jucătorul nu este de vân­za­­re. „Ma­rica poate fi un jucător de­ci­­siv în acest sezon. Nu este de vân­za­re. Evo­luţiile sale au fost în con­ti­nuă creş­tere până la cartonaşul roşu din me­ciul cu Hamburg”, a spus Fredi Bo­­­bic, directorul sportiv al lui Stut­tgart.

Ghinion la final de an
Pe plan sportiv, finalul lui 2010 nu a fost unul strălucit pentru atacantul român. Eliminarea din meciul cu Hamburg, în urma unui conflict cu arbitrul, a atras după sine trei etape de suspendare în Bundesliga şi o amendă-record de 50.000 de euro. Săptămâna trecută, Marica ar fi trebuit să revină pe teren la derby-ul cu Bayern München din Cupa Germaniei, însă a suferit o ruptură musculară la unul dintre antrenamentele de dinaintea jocului, fiind forţat să intre în vacanţă mai devreme. Atacantul lui Stuttgart şi-a petrecut Crăciunul în România, alături de familie, însă va reveni în aceste zile în Germania.

×