x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Turneul final al Ligii Națiunilor începe astăzi în Italia, la Milano și Torino

Turneul final al Ligii Națiunilor începe astăzi în Italia, la Milano și Torino

06 Oct 2021   •   11:20
Turneul final al Ligii Națiunilor începe astăzi în Italia, la Milano și Torino
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Faza finală a celei de-a doua ediții a celei mai noi competiții organizate de UEFA, care implică echipe naționale, are loc între 6 și 10 octombrie 2021 la Milano și Torino, Italia, având la start cele patru câștigătoare ale fazei grupelor, Belgia, Franța, Italia și Spania.

În urma tragerii la sorți din luna decembrie a anului trecut au fost stabilite meciurile din semifinale. Astfel, miercuri, 6 octombrie se joacă meciul dintre Italia și Spania, pe stadionul San Siro, din Milano, cu începere de la ora 21:45.

A doua semifinală are loc joi, 7 octombrie, între Belgia și Franța, pe Juventus Stadium, din Torino, tot de la ora 21:45 CET.

Meciul pentru locul al treilea, se va juca pe Juventus Stadium, sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 16.00, între învinsele din semifinale.

Finala se va juca în aceași zi, pe stadionul San Siro, din Milano, cu începere de la ora 21:45, între cele două câștigătoare ale semifinalelor.

În cazul semifinalelor și al finalei, dacă scorul este egal la finalul timpului regulamentar, se joacă prelungiri. Dacă scorul este în continuare egal după cele 30 de minute suplimentare, câștigătorul se stabilește la loviturile de departajare.

În cazul meciului pentru locul al treilea, nu se vor juca prelungiri. Dacă scorul este egal după încheierea timpului regulamentar, se trece la executarea penalty-urilor.

Campioana competiție va fi recompensată cu trofeul din argint cu o înălțime de 71 cm.

Un alt beneficiu al celor patru finaliste ale UEFA Nations League constă în faptul că, pentru a nu se aglomera calendarul internațional al acestora, acestea au fost repartizate în grupe de cinci echipe pentru calificările pentru Cupa Mondială FIFA 2022 (în loc de grupe de șase echipe).

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga Naţiunilor