x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ucraina - Surprinzatorii cazaci

Ucraina - Surprinzatorii cazaci

de Dragos Stoica    |    28 Iun 2006   •   00:00
Ucraina - Surprinzatorii cazaci

Debutanta la un turneu final, Ucraina a dat peste cap toate calculele, urmand sa joace contra Italiei pentru calificarea in semifinale.

Corespondenta din Koln
Debutanta la un turneu final, Ucraina a dat peste cap toate calculele, urmand sa joace contra Italiei pentru calificarea in semifinale.

Zdrobiti in primul meci din grupa de reprezentativa Spaniei cu 0-4, se parea ca ucrainenii urmau sa faca rapid cale intoarsa catre Kiev. Ucraina si-a revenit din mers, stiind sa profite de slabiciunile celorlalte adversare mai slab cotate din grupa, Arabia Saudita si Tunisia.

SACRIFICIU. Liderul Ucrainei, formatia care in urma nu cu multi ani pierdea la scor in fata Romaniei, la Constanta, a ramas Andrei Sevcenko, chiar daca acesta era sa semneze condamnarea echipei sale prin penalty-ul ratat la loviturile de departajare la meciul cu Elvetia. "Spiritul nostru de sacrificiu ne-a dus mai departe. Ca natiune avem o istorie de luptatori in spate, iar asta ne-a tinut in viata. Am jucat in primul rand cu sufletul contra Elvetiei. Suntem o echipa foarte buna, care acum a demonstrat tuturor ca sta foarte bine si in plan psihic", a declarat Sevcenko, la finalul intalnirii. In sferturile de finala, Ucraina va intalni pe 30 iunie, reprezentativa Italiei, calificata cu mult noroc in fata Australiei. "Am petrecut sapte ani minunati in Italia, iubesc aceasta tara si imi voi aduce mereu aminte cu placere de perioada de la Milan, dar acum va trebui sa joc impotriva multora dintre fostii mei coechipieri in cel mai important meci de fotbal din istoria Ucrainei. Daca vom evolua la fel ca si in fata Elvetiei, putem produce surpriza", a spus viitorul fotbalist al lui Chelsea.

DECIZIE
"Nu stiu ce sa mai spun. Nu cred ca cineva a crezut vreo secunda in noi, mai ales ca suntem debutanti la campionatul mondial. Meritul este al jucatorilor. La finalul celor 120 de minute simteam ca nu mai pot rezista tensiunii, asa ca le-am zis: «Care va simtiti in stare sa executati, treceti-va pe lista! Voi decideti, nu va fi nici o suparare». A iesit bine pana la urma, dar sunt stors de energie", a afirmat fostul mare international al URSS, Oleg Blohin, antrenorul Ucrainei. Selectionerul Kobi Kuhn era negru: "Am jucat bine, dar acum ma simt gol pe dinauntru. Este teribil de frustrant sa pierzi la loviturile de departajare. Avem insa o echipa tanara si vom folosi experienta de la acest campionat pentru a ne pregati pentru preliminariile CE 2008".

×
Subiecte în articol: mondial 2006