x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un jucător al lui Liverpool, desemnat Fotbalistul Anului în Africa

Un jucător al lui Liverpool, desemnat Fotbalistul Anului în Africa

15 Dec 2018   •   12:10
Un jucător al lui Liverpool, desemnat Fotbalistul Anului în Africa

Mohamed Salah, atacantul egiptean al echipei engleze FC Liverpool, a fost ales fotbalistul african al anului 2018, în cadrul anchetei organizate de BBC. 
Salah, care fusese ales de BBC şi cel mai bun jucător african al anului 2017, a fost urmat de marocanul
Medhi Benatia (Juventus), senegalezii Kalidou Koulibaly (Napoli) şi Sadio Mane (Liverpool) şi ghanezul Thomas Partey (Atletico Madrid).
"Este ceva extraordinar să câştig din nou. Sunt fericit şi aş dori să câştig şi anul viitor!", a spus Salah, cel care a fost ales anterior cel mai bun jucător din Premier League în sezonul trecut, în care a marcat 44 de goluri pentru Liverpool în 52 de meciuri.
Atacantul de 26 de ani a obţinut mai mult de 650.000 de voturi, un record pentru acest trofeu. El are şanse de a fi desemnat cel mai bun jucător african şi de către Confederaţia africană de fotbal (CAF).
Salah este al treilea egiptean care obţine această distincţie acordată de BBC, după Mohamed Barakat în 2005 şi Mohamed Aboutrika în 2008. El este totodată primul jucător care obţine doi ani la rând acest trofeu după nigerianul Jay-Jay Okocha (2003 şi 2004).

Agerpres

×
Subiecte în articol: liverpool Mohamed Salah