x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un meci pentru istorie

Un meci pentru istorie

de Dragos Stoica    |    30 Iun 2006   •   00:00
Un meci pentru istorie

Reprezentativa tarii-gazda joaca azi, la Berlin, de la ora 18:00, contra Argentinei, selectionata rivala de traditie

  • Italia - Ucraina / Sevcenko vrea o surpriza
  • Rivalitate / The Sun - Bild, razboiul presei
  • Marcel Raducanu - A innebunit Germania!
    Corespondenta din Frankfurt
    Reprezentativa tarii-gazda joaca azi, la Berlin, de la ora 18:00, contra Argentinei, selectionata rivala de traditie, impotriva careia a disputat ultimul act al CM din 1986 si 1990.

    Dupa calificarea fara dubii obtinuta in fata Suediei, intreaga suflare germana pare sa fie conectata la "Weltmeisterschaft", asteptand meciul din aceasta seara, primul al sferturilor de finala, cu sufletul la gura.

    MOTIVATI. "Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin", o lozinca ce starnea zambete ironice in urma cu trei saptamani, a ajuns intre timp un adevarat slogan national, in timp ce posterele cu Lukas Podolski sunt pe cale sa le eclipseze pe cele care-i infatiseaza pe "zeii" Kahn si Ballack. In tot acest timp, Klinsmann a incercat sa-si motiveze jucatorii. "Trebuie sa intram pe teren la fel de hotarati cum am facut-o si contra Suediei. Sansa noastra cea mai mare este sa atacam din primul minut, sa punem presiune pe poarta Argentinei si sa nu-i lasam pe sud-americani sa respire. Daca vom avea rabdare, vor cadea si golurile. Suntem o echipa tanara, fara prea multa experienta, dar avem in spate sustinerea a 80 de milioane de fani, ceea ce trebuie sa ne determine total", a afirmat Klinsmann. La randul sau, managerul "Mannschaft"-ului, Oliver Bierhoff, s-a aratat increzator in calificarea in semifinala: "In trecut, Germania juca mai tactic si mai defensiv, dar, la ora actuala, avem o formatie spectaculoasa, iar acesta este rezultatul muncii depuse de Klinsmann in ultimii doi ani. Asa vom evolua si impotriva Argentinei, selectionata care altfel nu poate fi invinsa. Daca-i lasam pe adversari sa-si faca jocul, n-avem nici o sansa, insa stiu ca acesti baieti care au readus mandria Germaniei in fotbal se pot califica in semifinale".

    AMINTIRI. Gazdele nu pot uita nici faptul ca reprezentativa Argentinei s-a impus in fata Germaniei in ultimul act al CM din Mexico ’86, atunci cand generatia lui Maradona a castigat titlul mondial la capatul unei victorii cu 3-1. Patru ani mai tarziu, in Italia ’90, nemtii si-au luat revansa in finala in fata aceleiasi Argentine, pe care au depasit-o cu 1-0. De-a lungul timpului, cele doua reprezentative au disputat 16 meciuri, sapte fiind castigate de sud-americani, cinci de nemti, iar patru terminandu-se la egalitate. Actualul selectioner, Jurgen Klinsmann, s-a aflat pe teren la victoria din Italia, din urma cu 16 ani: "Asa ceva nu se poate uita. A fost cel mai mare succes pe care l-am obtinut in cariera si a venit meritat, pentru ca Germania disputase fara succes si cele doua finale ale CM anterioare, din 1982 si 1986".

    60 de mii de euro

    a castigat un german, care a vandut bilete de meci prin internet. El a fost descoperit de politia din orasul Gorlitz si va fi remis justitiei

    MARADONA VREA RAZBUNARE
    Sud-americanii pregatesc meciul in mare taina, profitand de linistea oferita de un cantonament pazit strasnic. Totusi, exista un argentinian care nu se poate stapani niciodata atunci cand vine vorba despre propria echipa nationala, acesta fiind Diego Armando Maradona. Insotit la Cupa Mondiala de cei doi copii, "El Pibe d’Oro" este convins ca reprezentativa tarii sale va cuceri titlul mondial, desi partida de maine conteaza abia pentru "sferturi". "Compatriotii mei trebuie sa razbune finala de acum 16 ani, pentru ca n-am fi meritat sa pierdem. Noi am facut spectacol, in timp ce Germania s-a multumit sa ne pandeasca si sa nu riste nimic. La actuala editie am fost cea mai buna echipa. Brazilia nu joaca asa cum s-ar fi asteptat toti, iar Germania este doar o surpriza, care are in principal doar forta publicului. Cred ca vom trece mai departe si vom readuce Cupa Mondiala in Argentina", a spus Maradona.

    TERAPIE
    Ca sa va dati seama cat mai bine de starea de spirit care domneste in Germania pe parcursul acestor zile, ajunge sa mentionam faptul ca majoritatea cabinetelor psihologice ofera deja terapie pentru depresia post-mondial! Costul unei sedinte care sa te ajute sa te refaci psihic dupa tristetea aparuta firesc la finalul actualei editii a Cupei Mondiale se ridica la aproximativ 60 de euro, destul de mult chiar si pentru un german. Cabinetele nu duc lipsa de clienti, oferind si reduceri daca "tratamentul" necesita o durata mai lunga.

    1.000 DE EURO
    Cum interesul pentru meciul de astazi, de pe "Olympiastadion" din Berlin, este imens, partida dintre Germania si Argentina este si o ocazie pentru bisnitari. Biletele la negru au ajuns miercuri pana la 1.000 de euro, dar este de asteptat ca pretul tichetelor sa mai creasca. "Prin masurile pe care le-am luat am redus mult numarul biletelor care sunt acum vandute pe piata neagra si am eliminat falsurile", a declarat Wolgang Niersbach, presedintele Comitetului de Organizare a CM.
  • ×
    Subiecte în articol: mondial 2006