x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Vorba dulce iertare aduce

Vorba dulce iertare aduce

de Delia Gomoescu    |    27 Ian 2011   •   17:48
Vorba dulce iertare aduce

148578-mutulica9.jpgAdi Mutu a făcut tot posibilul pentru a intra din nou în graţiile con­du­că­to­ri­lor Fiorentinei şi aproape a reuşit. „Briliantul” şi-a pus cenuşă-n cap miercuri seară, într-o conferinţă de presă susţinută chiar la stadionul Artemio Franchi. Românul a spus că regretă tot ce s-a întâmplat, că a fost sfătuit greşit, dar că îşi asumă întreaga responsabilitate.

„Am înţeles că am greşit atunci când am plecat şi mi-am lăsat coechipierii, antrenorul şi clubul înainte de meciul cu Bo­log­na. Am fost sfătuit greşit, dar responsabilitatea îmi aparţine în totalitate. Am cerut scuze echipei şi lui Mihajlovici în urmă cu două săptămâni. Acum îmi cer scuze şi pentru cuvintele spuse de impresarii mei la adresa conducerii, acele cuvinte nu reflectă punctul meu de vedere. Atunci când am spus că mă simt dator faţă de Florenţa era adevărat, cred asta şi acum, de aceea doresc să rămân aici şi să-i răsplătesc pe fani pentru afecţiunea cu care m-au înconjurat. Voi avea ne­voie de multe luni şi multe goluri pentru a-mi plăti datoria. Îmi doresc foarte mult să joc şi să dau goluri.”

Acum, mingea se află în terenul familiei Della Valle. Faptul că patro­nii grupării toscane au acceptat ca ro­mânul să folosească sala de confe­rin­ţe de la stadionul Artemio Franchi lasă să se înţeleagă că reconcilierea este aproape. Însuşi Andrea Della Valle a confirmat că urma să aibă o discuţie cu jucătorul în cursul serii, iar boss-ul toscan pare dispus să dea uitării neînţelegerile. „Mutu e un jucător care poate va reveni în lot, dar deocamdată nu pot să vă certi­fic asta. Mi-au făcut plăcere cuvintele lui. Deşi în aparenţă nu pare, Mutu e un om de bine”, a spus Della Valle. 

Chiar dacă va fi reinclus în lot imediat, este puţin probabil ca „Briliantul” să joace mâine, în de­pla­sa­re, cu Lazio. Mai degrabă el va re­ve­ni pe teren miercurea viitoare, în fa­ţa propriilor fani, în confruntarea cu Ge­noa.

Final de mercato
Mutu spune că nici nu se gândeşte să plece de la Florenţa. „Nu mă consider pe piaţa transferurilor. Sunt unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Fiorentinei. Sunt aici de cinci ani şi asta spune ceva.” De altfel, şi directorul sportiv al „violeţilor”, Pantaleo Corvino, a declarat că „pentru Fiorentina perioada de mercato a luat sfârşit şi în ceea ce priveşte sosirile, dar şi plecările”. Totuşi, lista echipelor interesate de serviciile românului continuă să ia amploare. Ultimele pretendente: Newcastle şi Racing Santander. Gruparea engleză are nevoie de un atacant, iar Mutu se află pe lista „coţofenelor”. De asemenea, şi echipa din Primera Division a pus ochii pe român, considerat posibil om-cheie în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Chivu, omul decisiv
În timp ce Mutu se zbate să-şi redreseze cariera, pentru Chivu lucrurile merg cum nu se poate mai bine. Fundaşul Interului a transformat penalty-ul decisiv în meciul câştigat în faţa lui Napoli, scor 5-4 (0-0) după loviturile de departajare, rezultat care i-a dus pe „nerazzurri” în semifinalele Cupei Italiei. La finalul partidei, Chivu, care a fost integralist, nu şi-a ascuns deloc satisfacţia.
„Sunt extrem de fericit pentru calificare. E normal să ai emoţii la penalty-uri pe un stadion cum este cel din Napoli, plin cu suporteri fanatici. Ceea ce rămâne este victoria Interului şi asta e tot ce contează.
Dacă am mai dat gol din penalty? Da, la Ajax băteam mereu penalty-uri”, a declarat Cristian Chivu pentru Inter Channel.

×