x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipele de tenis ale României mai au nevoie de o victorie pentru a ajunge pe podium la FOTE Maribor

Echipele de tenis ale României mai au nevoie de o victorie pentru a ajunge pe podium la FOTE Maribor

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   22:00
Echipele de tenis ale României mai au nevoie de o victorie pentru a ajunge pe podium la FOTE Maribor
Sursa foto: Hepta

Ambele echipe de tenis ale României, în proba de dublu, atât cea masculină cât și cea feminină, s-au calificat în semifinalele competiției la FOTE și mai au de câștigat un meci pentru a avea asigurate locurile pe podium.

După ce în turul 2 a trecut ușor, cu 2-0, de reprezentanții Israelului, dublul Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou/ Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu a obținut o frumoasă victorie în sferturi în fața Italiei.

După aproape două ore, românii s-u impus cu 7-5, 7-6 și s-au calificat în semifinale, unde vor avea adversar Portugalia.

La simplu, Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou, a pierdut în turul 3, în timp ce Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu s-a oprit în sferturile de finală.

Le feminin, perechea tricoloră Alexia Ioana Tatu/Giulia Safina Popa a avut un meci greu în turul 2, în fața reprezentantelor tării gazdă. Româncele au câștigat cu 7-5 primul set, l-au pierdut pe al doilea cu 3-6, dar s-au impus în decisiv cu 10-3.

Scor final România - Slovenia 2-1. În sferturi, România a trecut de Suedia (2-0), iar în semifinală, va întâlni Cehia.

La simplu, Giulia Popa este de asemenea la o victorie de o medalie. După un parcurs frumos, Giulia Popa o va întâlni în semifinală, pe Charo Esquiva, din Spania.

În turul 1, a învins-o cu 2-0 pe Milla Kotamaki (Finlanda), în turul 2, a trecut cu 2-0 (6-0,6-2), de Anna Mihalka, iar în sferturi, a învins-o cu 2-0 (6-0, 6-2) pe Mia Pohankova (Slovacia).

Toate cele trei meciuri se joacă vineri, în condițiile în care se anunță o vreme propice pentru tenis.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: fote tenis