x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport France Football: Balonul de Aur 2008 îi revine lui Cristiano Ronaldo

France Football: Balonul de Aur 2008 îi revine lui Cristiano Ronaldo

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Dec 2008   •   00:00
France Football: Balonul de Aur 2008 îi revine lui Cristiano Ronaldo

Portughezul Cristiano Ronaldo, 23 ani, atacantul echipei engleze Manchester United, este câştigătorul “Balonului de Aur 2008”. Trofeul este acordat anual de prestigioasa revistă  celui mai bun fotbalist din lume.



Internaţionalul lusitan a obţinut 446 de puncte în urma votului la care au participat jurnalişti sportivi din întreaga lume, devansându-l pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) - 281 puncte şi spaniolul Fernando Torres (FC Liverpool) - 179 puncte.

Cristiano Ronaldo devine, astfel, al treilea jucător portughez care câştigă acest trofeu, după Eusebio, în 1965, şi Luis Figo, în 2000, şi totodată al patrulea component al formaţiei Manchester United care intră în posesia “Balonului de Aur”, după scoţianul Denis Law (1964), englezul Bobby Charlton (1966) şi irlandezul George Best (1968), citează Agerpres.

Internaţionalul lusitan încheie un an 2008 de excepţie, în care a reuşit să câştige campionatul Angliei şi Liga Campionilor cu Manchester United, clasându-se pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Premier League (31 goluri) şi Champions League (8 goluri). Format la Sporting Lisabona, club la care lucrat sub comanda fostului selecţioner al României, Ladislau Boloni, Cristiano Ronaldo a sosit la Manchester United în 2003 (la vârsta de 18 ani) şi a devenit în cinci sezoane cea mai mare vedetă din Premier League, înscriindu-se în linia legendarilor purtători ai tricoului cu numărul 7 al “diavolilor roşii” (George Best, Eric Cantona, David Beckham). Curtat de Real Madrid în intersezon, atacantul portughez nu şi-a ascuns dorinţa de a se transfera la campioana Spaniei, însă a acceptat în final să rămână la Manchester United, club de care este legat prin contract până în 2012.

×
Subiecte în articol: sport