x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF: Alegeri în ianuarie

FRF: Alegeri în ianuarie

de Mihai Igirosanu    |    22 Dec 2009   •   00:00
FRF: Alegeri în ianuarie

Întrunit ieri, Comitetul Executiv a decis ca Adunarea Generală Ordinară a FRF, în cadrul căreia se vor organiza alegeri pentru desemnarea preşedintelui, să aibă loc la data de 25 ianuarie 2010.

Până în acest moment, doar preşedintele în funcţie, Mircea Sandu, şi omul de afaceri Constantin Iacov şi-au anunţat oficial candidaturile. "Convocarea Adunării Generale Ordinare a FRF va avea loc pentru data de 25 ianuarie 2010, ora 11:00, la Casa Fotbalului, sala «Nicolae Dobrin». A fost stabilită această dată din două considerente. Pe de o parte, în ziua de 7 februarie 2010 va avea loc tragerea la sorţi a grupelor de calificare la EURO 2012.

În condiţiile în care calificarea la turneul final nu va trebui ratată, preşedintele FRF, care va fi ales în 25 ianuarie 2010, va trebui să aibă timp să alcătuiască, împreună cu echipa sa şi cu staff-ul tehnic al echipei naţionale, programul şi strategia în perspectiva preliminariilor, astfel încât obiectivul calificării să fie îndeplinit".

REDUCERILE DE SALARII, LEGALIZATE
La propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal şi din cauza crizei financiare mondiale, membrii Comitetului Executiv al FRF le-a dat mână liberă patronilor din Liga I pentru a reduce salariile jucătorilor. "În atare condiţii s-a decis ca toate cluburile din România, indiferent de nivelul la care activează, să aibă posibilitatea de a reduce unilateral drepturile financiare cuvenite jucătorilor cu cel mult 50 la sută, pentru o perioadă maximă de un an, adică perioada 21 decembrie 2009-21 decembrie 2010".

Altfel, Constantin Iacov s-a revoltat. "O măgărie tipică Federaţiei Române de Fotbal, pentru infractorii de la Federaţie. Mircea Sandu şi cu oamenii lui sunt speriaţi după ce au văzut că am făcut vizite în ţară, iar atmosfera nu le este prielnică şi au trecut la setul acesta de măsuri. E tipic pentru mintea şi stilul lor. Nu e nici o noutate din punctul meu de vedere. Sper în continuare că îşi vor primi răsplata la 25 ianuarie. Mi-au dat peste cap tot concediul, dar dacă ei stabilesc regulile jocului, s-ar putea să şi plătească pentru asta", a spus Iacov.

 

Popescu nu e decis
5474-110128-gicapopescu.jpgOcupat cu afacerile personale şi cu Şcoala de Fotbal, fostul internaţional Gică Popescu (foto) a declarat ieri că ştia despre faptul că alegerile pentru preşedinţia FRF vor fi mutate mai devreme de Comitetul Executiv şi a precizat că imediat după sărbători va anunţa dacă va candida pentru acest post. "Ştiam că alegerile vor fi mai devreme. Imediat după vacanţă voi anunţa hotărârea mea în cazul candidaturii la preşedinţia Federaţiei", a spus Popescu.

×
Subiecte în articol: sport