x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF / “Valiza”, înapoi la Disciplină

FRF / “Valiza”, înapoi la Disciplină

de Mihai Igirosanu    |    24 Feb 2009   •   00:00
FRF / “Valiza”, înapoi la Disciplină

Comitetul Executiv a decis ieri retrimiterea cazului “Valiza” către Comisia de Disciplină a FRF şi nu a validat propunerile referitoare la legalizarea premierilor în Liga 1.



Preşedintele forului de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, a anunţat la finalul şedinţei de ieri: “Cazul Valiza se va întoarce spre reanalizare la Comisia de Disciplină!”. Decizia Comitetului Executiv a venit la circa două ore după ce preşedintele Consiliului de Administraţie al Stelei, Valeriu Argăseală, declara sigur pe sine: “De ce să se redeschidă Cazul Valiza? Comitetul Executiv nu are pe ordinea de zi redeschiderea cazului. Sunt alte probleme ale fotbalului românesc care se discută acolo”. În stilul său caracteristic, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a comentat hotărârea forului întrunit ieri: “Mureşan a cerut asta. Ei trimit cazul de ochii lumii la Comisia de Disciplină. Dar ce o să fie acolo? Regulamentul s-a schimbat şi o să se judece după cel de acum, nu după cel vechi. Premierea nu mai este corupţie. Regulamentul de atunci era o idioţenie, de asta l-au şi schimbat. Mie îmi convine că au redeschis cazul, pentru că acum, dacă se judecă din nou, se face după regulamentul nou, şi nu e corupţie. Îmi foloseşte şi la proces. Oricum, cazul s-a redeschis şi pentru ca să vă facă vouă, presei, pe plac!”. Retrimiterea spre analiza Comisiei de Disciplină a Cazului Valiza este o decizie prin care conducerea FRF se contrazice, după ce la finele anului trecut se anunţase, prin vocea preşedintelui Mircea Sandu, că se aşteaptă mai întâi concluziile instanţelor civile. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a părăsit primul şedinţa de la Casa Fotbalului, iar unele surse susţin că el s-a numărat printre puţinii membri care nu au fost de acord cu redeschiderea Cazului Valiza. Comitetul Executiv a mai decis că premierile rămân nelegale în Liga 1. După şedinţă, mai mulţi preşedinţi de cluburi au participat la o discuţie cu preşedintele CCA, Gheorghe Constantin. “Arbitrajul s-a însănătoşit!”, a concluzionat preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Modificări de date

Mircea Sandu s-a arătat nemulţumit că patronii de cluburi nu au venit în număr mai mare la FRF. “Chiar dacă n-au fost mulţi investitori, au fost reprezentanţi ai cluburilor şi sper că le vor transmite patronilor ce am discutat. Comitetul Executiv a aprobat modificarea programului competiţional al acestui sezon, ultima etapă urmând să se dispute la 10 iunie, şi nu la 13 iunie, cum era programat iniţial, iar finala Cupei României să aibă loc la 13 iunie, şi nu la 17 iunie. Noile date de disputare a etapelor din returul Ligii I sunt: 28 februarie – etapa a 18-a; 7 martie – etapa a 19-a; 14 martie – etapa a 20-a; 21 martie – etapa a 21-a; 4 aprilie – etapa a 22-a; 8 aprilie – etapa a 23-a; 11 aprilie – etapa a 24-a; 18 aprilie – etapa a 25-a; 22 aprilie – etapa a 26-a; 25 aprilie – etapa a 27-a; 2 mai – etapa a 28-a; 6 mai – etapa a 29-a; 9 mai – etapa a 30-a; 16 mai – etapa a 31-a; 23 mai – etapa a 32-a; 30 mai – etapa a 33-a; 10 iunie – etapa a 34-a. Semifinalele Cupei României se vor disputa la 29 aprilie, în loc de 6 mai, iar finala va avea loc la 13 iunie, în loc de 17 iunie.

×
Subiecte în articol: sport aprilie iunie etapa