x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriela Ruse la un pas de calificarea pe tabloul principal la Indian Wells

Gabriela Ruse la un pas de calificarea pe tabloul principal la Indian Wells

05 Oct 2021   •   10:00
Gabriela Ruse la un pas de calificarea pe tabloul principal la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (92 WTA) a acces luni noaptea în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal al turneului de la Indian Wells, învingând în primul tur pe americana Ellie Douglas (566 WTA). În meciul decisiv Ruse o va întâlni pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove.

În ciuda diferenței mari din clasament, Gabriela Ruse nu a avut o sarcină ușoară luni noaptea, adversara ei punându-i probleme, mai ales în primul set, când sportiva din România a fost condusă cu 1-4, cu toate că reușise să facă un break chiar la primul game al meciului.

Ruse s-a mobilizat și a revenit la 4-4, iar de la 5-5 a câștigat următoarele 2 game-uri și s-a impus cu 7-5, după un set epuizant de peste o oră.

În setul secund, Ruse a profitat de impulsul dat de câștigarea primului act și s-a desprins la 5-1, cu două break-uri, după care a rezolvat și ultimul game pe propriul serviciu, închizând meciul cu 7-5, 6-2, după un total de o oră și 44 de minute de joc.

Un meci în care Ruse nu a excelat la capitolul statistic, dar a reușit să facă mai puține greșeli ca adversara sa, asigurându-și astfel un loc în runda decisivă de calificare pe tabloul principal, unde o va întâlni pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove (153 WTA), care a trecut cu oarecari emoții, în primul tur, de americana Sachia Vickery (228 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-3.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela ruse