x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în semifinale la Australian Open!

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în semifinale la Australian Open!

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   10:00
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în semifinale la Australian Open!
Sursa foto: Hepta

Performanță remarcabilă a jucătoarei române de tenis Gabriela Ruse, care alături de partenera ei, ucraineanca Marta Kostyuk au reușit miercuri dimineața să se califice în semifinala probei de dublu feminin de la Australian Open, eliminând perechea favorită numărul 4.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au impus în 3 seturi, în fața perechii alcătuite din belgiana Elise Mertens și australiana Storm Hunter cu scorul de 7-6 (6), 2-6, 6-4, după un meci intens de două ore și jumătate.

Mertens și Hunter au început mai bine realizând break-ul chiar în game-ul de debut, reușind să-l apere apoi contracarând 4 mingi de rebreak.

Rebreak pe care Ruse și Kostyuk l-au reușit totuși pentru a egala la 2-2, după care cele două perechi și-au câștigat fiecare serviciul ducând setul în tiebreak.

Mertens și Hunter au condus în tiebreak cu 2-5, moment în care cuplul româno-ucrainean a câștigat 4 mingi consecutive, și după o primă minge de set ratată la 6-5, au închis actul de debut cu 8-6.

Replica perechii Mertens/Hunter a venit imediat cu un set doi în care în ciuda faptului că au fost conduse cu 2-0, au reușit să câștige 6 game-uri la rând pentru a duce meciul în set decisiv.

Ruse și Kostyuk au debutat în setul 3 cu un game câștigat contra serviciului și apoi încă unul pentru a duce scorul la 5-2, dar nu au reușit să valorifice serviciul pentru a închide meciul.

Au făcut-o în următorul game de serviciu la 5-4, obținând calificarea în semifinala probei de dublu de la Australian Open.

Pentru performanța lor, cele două vor fi recompensate cu un cec comun de 144.900 dolari și câte 780 de puncte în clasamentul WTA de dublu.

Ruse și Kostyuk își depășesc astfel performanța anterioară de la Roland Garros, când au fost eliminate în sferturile de finală.

În semifinală vor întâlni favoritele principale, perechea alcătuită din jucătoarele cehe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova.

„Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă”

„A fost un meci foarte greu, nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită să fiu aici cu tine, Marta. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun... Ne vedem în semifinale! Mulțumesc că ați venit și ne-ați susținut!

(De ce le merge atât de bine în Australia) Cred că suntem amândouă foarte nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă,” a declarat Gabriela Ruse, citată de Eurosport.

„Pare ireal și faptul că am reușit asta în Australia este și mai important, e un loc special pentru mine”

„Ca jucător de simplu, nu am luat proba de dublu foarte în serios, sunt unul dintre acei oameni. Nu știu, pare ireal și faptul că am reușit asta în Australia este și mai important, e un loc special pentru mine. E un sentiment incredibil, dar începem deja să ne pregătim pentru semifinale.

(Ce înseamnă faptul că sunt singura pereche calificată în semifinale care nu e cap de serie) Înseamnă că în curând vom fi capi de serie, nu?” a declarat Marta Kostyuk.

 

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: gabriela ruse australian open