x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriela Ruse și Irina Begu eliminate de la turneul de tenis de la Indian Wells

Gabriela Ruse și Irina Begu eliminate de la turneul de tenis de la Indian Wells

11 Mar 2022   •   08:43
Gabriela Ruse și Irina Begu eliminate de la turneul de tenis de la Indian Wells

Gabriela Ruse (57 WTA) și Irina Begu (72 WTA) au fost învinse joi noaptea în primul tur al turneului de tenis WTA 1000 de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare totală de 8.584.055 dolari americani.

Gabriela Ruse a fost învinsă de slovaca Kristina Kucova (77 WTA) cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, la capătul unui meci ce a durat două ore şi 35 de minute de joc.

Ruse a câștigat primul set, pe care l-a început chiar cu două break-uri, l-a cedat pe al doilea după un joc echilibrat, dar nu a mai rezista în decisiv, cedând 3 game-uri pe propriul serviciu.

Irina Begu a fost depășită de Katerina Siniakova (55 WTA), din Cehia, într-un alt meci de trei seturi, și aproape 3 ore, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4.

Begu a cedat 3 break-uri în primul set, însă a jucat mult mai bine în al doilea, când a condus cu 3-0 și 4-1. Siniakova a egalat la 4-4, dar românca a reușit un al patrulea break și a dus meciul în decisiv. Set decisiv în care cele două au mers capa la cap până la 4-4, când Begu și-a cedat serviciul și nu a mai putut recupera.

Pentru participarea în primul tur al turneului american, Ruse și Begu vor fi recompensate cu un premiu de 18.200 de dolari şi 10 puncte WTA.

În competiția de la Indian Wells se mai află angrenate și Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Simona Halep (26 WTA), cap de serie numărul 24, va evolua direct în turul doi, cu reprezentanta Rusiei, Ekaterina Alexandrova (52 WTA). Scorul întâlnirilor directe dintre cele două este de 2-2, ultima întâlnire fiind câștigată anul trecut de Halep, în aprilie, la Stuttgart.

Sorana Cîrstea (27 WTA), favorita numărul 26, o va întâlni pe jucătoarea australiană Ajla Tomljanovic (39 WTA). Cîrstea este condusă cu 2-0 în întâlnirile directe, însă întâlnirile datează din 2014 și 2018.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis