x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Galactici" norocosi

"Galactici" norocosi

12 Mar 2004   •   00:00
"Galactici" norocosi

Real Madrid a obtinut destul de greu biletele pentru faza superioara, dupa victoria la limita in fata lui Bayern. Tragerea la sorti a "sferturilor " va avea loc astazi, la Nyon, cu incepere de la ora 13:00

Real Madrid s-a calificat miercuri seara in sferturile de finala ale Ligii Campionilor pentru a saptea oara consecutiv. O performanta pe care nu a reusit-o pana in prezent nici o alta echipa.

Eroare

In confruntarea cu Bayern Manchen, spaniolii au acuzat mai mult decat se asteptau absentele lui Ronaldo si Roberto Carlos. Asa ca "galacticii" lui Carlos Queiroz au preferat sa se apere decat sa joace ofensiv. Madrilenii au profitat insa din plin, ca si in meciul tur, de o neatentie a defensivei nemtilor.

Michel Salgado a castigat un duel cu Kovac si i-a pasat lui Zidane, lasat complet liber la cativa metri de poarta. Francezul nu avea cum sa rateze dintr-o astfel de pozitie, golul sau din minutul 32 dovedindu-se in cele din urma decisiv. "Albii" nu s-au putut bucura prea mult de victorie. Atentatele teroriste care au lovit ieri Madridul i-au afectat si pe jucatori, care inaintea antrenamentului de ieri au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor.

Record

Ajunsi pentru a saptea oara in sferturile Ligii Campionilor, obiectivul urmator al campioanei Spaniei este sa obtina a cincea calificare consecutiva in semifinale, un alt record. In schimb, pentru Bayern lucrurile stau cat se poate de rau. Eliminati din Liga Campionilor si din Cupa Germaniei, si cu sanse minime la titlu, bavarezii si-au compromis intreg sezonul.

AC Milan - Sparta Praga 4-1

Dupa 0-0 la Praga, AC Milan era obligata sa castige returul de pe San Siro. Campioana Europei a deschis scorul in prelungirile primei reprize prin Pippo Inzaghi, aflat la meciul cu numarul 100 in tricoul formatiei milaneze. Golul egalizator al lui Jun a pus pentru cateva momente sub semnul intrebarii calificarea "rossonerilor", insa cele doua puncte marcate de Sevcenko si reusita lui Gattuso au lamurit lucrurile. Scapat de emotii, antrenorul Carlo Ancelotti se gandeste deja la viitoarea adversara. Tehnicianul italian ar vrea ca in urma tragerii la sorti de astazi echipa sa sa evite o confruntare cu Arsenal sau Real Madrid. De aceeasi parere este si Adriano Galliani: "Pe Henry si Zidane prefer sa-i invit doar la cin

Arsenal - Celta Vigo 2 - 0

Arsenal a ajuns fara probleme in sferturile Ligii Campionilor. Invingatori cu 3-2 la Vigo, "tunarii" au castigat cu 2-0 si pe teren propriu, printr-o dubla semnata Thierry Henry. Antrenorul Arsene Wenger nu ar vrea ca sortii sa decida o confruntare prematura cu vecinii de la Chelsea. Tehnicianul francez nu crede nici macar ca echipa sa se numara printre favoritele la castigarea trofeului: "Nu suntem ca Milan sau Real Madrid. Avem sansa noastra, dar nu stim pana unde putem ajunge".

AS Monaco - Lokomotiv 1 - 0

Echipa monegasca a obtinut destul de greu biletele pentru faza urmatoare. Invinsa cu 2-1 la Moscova, formatia antrenata de Didier Deschamps a castigat acasa cu 1-0 si s-a calificat datorita golului marcat in deplasare. Francezii s-au chinuit cu atat mai mult cu cat au jucat in superioritate numerica din minutul 22, dupa eliminarea lui Loskov. Punctul care a adus victoria lui Monaco a fost inscris de Dado Prso, in minutul 60. Tot croatul Prso ratase o lovitura de la 11 metri in minutul 18.
( DELIA GOMOESCU )

×
Subiecte în articol: sport