x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gand rau lui Lacatus

Gand rau lui Lacatus

17 Apr 2004   •   00:00

Steaua se duce la Piatra-Neamt sa isi apere prima pozitie din clasament chiar in fata echipei antrenate de Marius Lacatus, unul dintre simbolurile „ros-albastrilor".

Tehnicianul Stelei, Victor Piturca, si-a exprimat speranta ca nu va mai ceda fotoliul de lider al campionatului. „Am revenit pe prima pozitie si sper ca păna la finalul campionatului sa nu mai cedam acest loc. Trebuie sa căstigam cu Ceahlaul, astfel aceasta revenire nu ar avea nici o valoare. E un meci capital pentru noi, dar si pentru ei, pentru ca o eventuala infrangere i-ar duce la - 9 in clasamentul adevarului. Va fi un meci cu scăntei, agresiv, dar in limitele regulamentului."

DESPRE RAPID. Tehnicianul a facut si o scurta radiografie a luptei pentru titlu din perspectiva schimbarilor de antrenori petrecute in ultima perioada in Divizia A. „Sunt convins ca Rapid se va schimba in bine dupa venirea lui Hizo. Dan Petrescu juca mai deschis, insa nu cred ca Rapid dispune de fotbalisti care sa joace ce voia el. Rapid trebuie sa isi revina, ca sa poata invinge pe Dinamo, dar mai intăi sa ia bataie sămbata de la Farul", a spus Piturca. Tehnicianul nu a exclus o coalitie anti-Dinamo cu giulestenii. „Mai sunt trei etape pana la meciul dintre Rapid si Dinamo. Vom vedea atunci care va fi situatia din clasament", a precizat Piti.

DESPRE CRAIOVA. Tehnicianul a adaugat ca se bucura de rezultatele bune obtinute de Universitatea Craiova dupa venirea lui Mircea Rednic. „Sa ii bata si pe Dinamo si sa mai ia puncte, astfel incăt in penultima etapa sa joace relaxati, sa se găndeasca deja la vacanta", a spus Piturca. In penultima etapa, Steaua va juca in deplasare, la Craiova.

Ionut Paduraru

S-au impacat cu Iordanescu

Conflictul dintre Steaua si Federatia Romăna de Fotbal, declansat dupa neprezentarea lui Dorinel Munteanu, Mirel Radoi, Nicolae Dica si Florentin Dumitru la echipa nationala pentru turneul amical din Cipru, s-a incheiat. Cei patru fotbalisti stelisti, suspendati pe termen nelimitat de la echipa nationala de catre Comitetul Executiv al FRF, s-au intălnit joi cu selectionerul Anghel Iordanescu si au ajuns la un acord verbal in privinta prezentarii neconditionate la lot. „S-au intălnit cu Iordanescu si au pus lucrurile la punct. Oricum, din partea jucatorilor mei nu era nici o problema, insa acum totul s-a clarificat", a spus antrenorul Stelei, Victor Piturca. „Era normal sa ne schimbam hotarările si noi, si FRF, pentru ca nu facea bine nimanui. Am discutat cu selectionerul si cu presedintele FRF aceasta problema si vom veni neconditionat la nationala. Nu au fost neaparat niste ambitii, ci mai degraba pareri diferite", a spus si capitanul Mirel Radoi. De precizat ca hotararea Comitetului Executiv nu mai era valida, deoarece a fost infirmata ulterior de impacarea dintre Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, decizia de convocare ramanand la latitudinea lui Iordanescu.


„Vreau sa castige Steaua campionatul!"

Ajuns pe banca tehnica a Ceahlaului dupa o escala dureroasa, de o zi, la Universitatea Craiova, pentru Marius Lacatus meciul cu Steaua, de maine, este unul al amintirilor vietii de fotbalist. Cand vorbeste despre echipa vietii sale, Lacatus este vizibil emotionat, desi incearca sa-si ascunda trairile care-l incearca si sa mute discutia spre prezent.

Ciprian Avadanei - Piatra-Neamt

  • Jurnalul National: Marius, ce inseamna un meci contra Stelei si a lui Piturca?

    Marius Lacatus: Indiferent de antrenorul pe care il are si de lotul pe care il prezinta, va ramane mereu o echipa emblema a fotbalului romanesc.

  • Cat de important este meciul din punct de vedere sentimental?

    Pentru mine, acest joc nu are o insemnatate aparte. Steaua este si va ramane in sufletul meu. Este echipa la care m-am format ca om, ca fotbalist si la care am cunoscut cele mai mari bucurii si performante ale vietii mele de fotbalist.

  • La ce te-ai referit atunci cand ai spus ca meciul nu are o insemnatate aparte?

    Am vrut sa spun ca sentimentele vor aparea si vor conta doar inainte si dupa incheierea partidei. Personal, imi doresc sa castige Steaua titlul de campioana, dar sa piarda acest joc de la Piatra-Neamt.

  • Cum vezi meciul in sine?

    Acum, in retur, Steaua este echipa momentului. Pentru asta, ne-am pregatit in consecinta. As fi nebun sa spun ca vom juca de la egal la egal. O vom face sa ne aparam sansa noastra, mica, mare, asa cum e. Trebuie sa tinem cont de valoarea lor, dar sa nu ne subestimam puterile.

  • Esti suparat pe jucatori dupa esecul de la Oradea?

    Sunt suparat pe modul in care cei mai multi dintre ei au gandit acel joc. Nu sunt atat de suparat pe ratari si nici atunci cand este sa pierdem, pe cat sunt deranjat de atitudinea jucatorilor mei. Au crezut ca daca au in fata un adversar decimat de accidentari se castiga usor.


    Marius Lacatus are palmares favorabil in fata Stelei

    Pentru antrenorul Ceahlaului, Marius Lacatus, partida de maine reprezinta a 6-a intalnire contra echipei sale de suflet din anul 2000 pana in prezent. Palmaresul „Fiarei" impotriva Stelei ii este favorabil, cu doua victorii, doua egaluri si doar o infrangere. In chiar sezonul de debut ca tehnician al unei echipe de Divizia A, 2000-2001, Lacatus a izbandit chiar pe stadionul unde a facut istorie, in Ghencea. La carma lui FC National, simbolul ros-albastrilor a invins Steaua cu 3-2. In aprilie 2002, cand a ajuns pe banca tehnica a Otelului, Marius Lacatus se impunea cu 1-0 in fata Stelei lui Victor Piturca pe stadionul din Galati. Finalul meciului a fost emotionant, cu Lacatus plangand de emotie in fata galeriei bucurestene. Din august 2002, Marius s-a refugiat la Brasov, de unde in 1977 pleca spre fotbalul mare. In sezonul respectiv, Lacatus a reusit cu „stegarii" doua egaluri in fata Stelei, 0-0 la Brasov si 1-1 la Bucuresti. Singura infrangere in fata „militarilor" s-a consumat in august 2003, Steaua - FC Brasov 4-0, in Ghencea. (Mihai Igirosanu)

  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua stelei marius lacatus