x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gazonul de pe Wembley s-a ofilit

Gazonul de pe Wembley s-a ofilit

21 Apr 2009   •   00:00
Gazonul de pe Wembley s-a ofilit

Gazonul noului stadionul Wembley din Londra va fi schimbat la finalul acestui sezon, pentru a şasea oară de la inaugurarea sa, în urmă cu doi ani, informează Reuters, citată de Agerpres. Noul gazon va fi instalat şi pregătit pentru partida de deschidere a sezonului viitor, Community Shiled (Supercupa Angliei), ce va avea loc în cursul lunii august.



Arena, cu o capacitate de 90.000 de locuri, a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute semifinalele Cupei Angliei la fotbal, starea gazonului fiind criticată de antrenorii formaţiilor calificate în această fază a competiţiei.

Sâmbătă, pe Wembley, Chelsea s-a impus cu 2-1 în faţa lui Arsenal, arena londoneză găzduind a doua zi şi confruntarea dintre Everton şi Manchester United, încheiată cu victoria echipei din Liverpool la loviturile de departajare. La finalul jocului, antrenorul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, a declarat că a decis să lase pe banca de rezerve mai mulţi jucători de bază, de teama unor posibile accidentări, din cauza stării proaste a gazonului. Managerul lui Everton, David Moyes, a criticat la rândul său iarba de pe Wembley, în timp ce francezul Arsene Wenger, antrenorul lui Arsenal, consideră că gazonul nu s-a ridicat deloc la pretenţiile unui stadion naţional.

Arena londoneză, care a constat 798 milioane lire sterline (1,16 miliarde dolari), urmează să mai gâzduiască în acest sezon încă 10 evenimente, printr care finala Cupei Angliei, pe 30 mai, meciul Anglia-Andorra din preliminariile CM 2010, ce va avea loc pe 10 iunie, precum şi concertele formaţiilor AC/DC, Take That şi Oasis, programate în această vară. (O.C)

×
Subiecte în articol: sport