x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport George Copos bagă Rapidul în insolvenţă şi pune piedică dosarului transferurilor de fotbalişti!

George Copos bagă Rapidul în insolvenţă şi pune piedică dosarului transferurilor de fotbalişti!

21 Oct 2009   •   00:00
George Copos bagă Rapidul în insolvenţă şi pune piedică dosarului transferurilor de fotbalişti!

Procesul transferurilor de fotbalişti a fost amânat astăzi de către Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au luat respectiva decizie deoarece au trebuit să ceară înformaţii la Registrul Comerţului despre SC Fotbal Club Rapid, societate care a intrat în insolvenţă. Avocaţii au demonstrat că societatea care administrează gruparea giuleşteană a intrat în procedura de insolvenţă din 29 septembrie şi că societatea ar trebui citată prin administratorul judiciar! Procesul va fi reluat pe 19 noiembrie.



Dosarul acestui proces a fost mutat de la instanţa supremă la Tribunalul Bucureşti după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 15 ianuarie, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a avocaţilor celor opt oameni de fotbal judecaţi în acest caz. În urmă cu un an procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată opt persoane, printre care George Copos şi Mihai Stoica, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs o pagubă de 11,5 milioane de dolari. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Gheorghe Copos - fost preşedinte şi patron al Clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Ioan Becali - fost impresar, Victor Becali- impresar, Mihai Stoica - fost director al Clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu - preşedinte al Clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu - fost angajat al firmei "Becali sport", Gheorghe Neţoiu - fost acţionar la Clubul de fotbal Dinamo, Cristian Borcea - preşedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, ar fi provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cei opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de corupţie în realizarea a 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

×
Subiecte în articol: sport